Vil du være specialist i IT-arkitektur? Og brænder du for at designe og udvikle software?

Professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling er en direkte overbygning på datamatikeruddannelsen. Uddannelsen sikrer dig en dybere forståelse for og viden om de tekniske og teoretiske aspekter af softwareudvikling. Du lærer at bruge forskellige databasetyper og tænke i nyudvikling af eksisterende systemer.

De emner, du kommer igennem, er bl.a. databasetyper, metoder og værktøjer til integration mellem systemer, skalerbare arkitekturer, distribueret design og udvikling, konfigurations- og release-styring samt testmodeller og testplanlægning.

Softwareudviklere sigter typisk mod jobs som systemudviklere, softwarearkitekter og projektledere f.eks. i store IT-projekter både herhjemme og internationalt. Du har også mulighed for at videreuddanne dig med en kandidatgrad på et universitet.

UCN-adresse
Aalborg: Sofiendalsvej 60

Varighed

1½ år

Sted

Aalborg

Campus

Sofiendalsvej

Sprog

Dansk
Engelsk

Praktik

10 uger

Studiestart

Februar


Tæt på virkeligheden

Uddannelsen i softwareudvikling er tæt koblet til virkeligheden og lægger i høj grad vægt på praksisnære problemstillinger. Det betyder, at du lærer at løse konkrete opgaver både i den daglige undervisning og under det obligatoriske praktikophold. Undervejs i din praktik skaber du for alvor sammenhæng mellem teori og praksis, og samtidig får du et vigtigt indblik i, hvad branchen efterspørger. Mange får i øvrigt job i deres praktikvirksomhed, når de er færdiguddannede.

Læs om praktik

En studerende fortæller

"Det er en fin uddannelse, hvis du gerne vil lære at gå dybere i IT og programmering, end du f.eks. gør med en datamatikeruddannelse."

Christian Munch Shachner

Læs interview

Studievejledning

Brian Hvarregaard
Faglig studievejleder

Tlf.: 72 69 12 78
brhv@ucn.dk​
Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.