Studerende fortæller

Helle Appelt Laursen: "Jeg har fået en masse venskaber, både privat og professionelt, som jeg håber jeg kan få glæde af resten af mit liv. Derudover har sport management-uddannelsen givet mig mulighed for at udleve min drøm og været med til at udvikle mig personligt."

Hvorfor har du valgt at læse til sport management?

Sport management var en naturlig overbygning på serviceøkonomuddannelsen, som jeg var rigtig glad for at gå på. Derudover ville jeg gerne udvide mine kompetencer i et bredt spektrum inden for oplevelsesbranchen, særligt inden for sport og events, da disse er relativt sammenlignelige med musikbranchen.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg drømmer om at arbejde inden for musikbranchen. Gerne inden for management og/eller eventplanlægning og afholdelse. Igennem hele studiet har jeg haft en naturlig interesse for musikbranchen, hvilket min praktik og mine opgaver også har båret præg af.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Den tætte kontakt til ”den virkelige verden”.
  • Praktikperioderne som giver hands on-erfaringer med muligheder både i ind- og udland.
  • Muligheden for at netværke.

Nævn nogle ting, der har udfordret dig

  • At blive kastet ud i casearbejde for reelle virksomheder og at skulle præstere når du ikke føler, at du er sikker nok på egne evner endnu
  • At arbejde i grupper på tværs af interessefelter
  • At få tid til at læse al den spændende supplerende litteratur, der findes

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg har fået en masse venskaber, både privat og professionelt, som jeg håber jeg kan få glæde af resten af mit liv. Derudover har sport management-uddannelsen givet mig mulighed for at udleve min drøm og været med til at udvikle mig personligt.

Hvordan er studiemiljøet?

UCN har mange initiativer som giver et studievenligt miljø, både fagligt og personligt. De afholder en række faglige arrangementer indenfor forskellige genre, som studerende kan deltage gratis i. Derudover afholdes der en del fester og sociale arrangementer, som giver incitament til at folk mødes privat.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Jeg ville klart fortælle dem, at de skulle tage uddannelsen for at udvide deres kompetencer og deres horisonter. Derudover er der rig mulighed for at opbygge sig et godt netværk. Personligt har jeg været igennem en kæmpe udvikling, hvilket dels er fordi jeg har valgt den rette uddannelse, hvor jeg trives og det håber jeg også andre vil opleve på UCN.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer sport management?

Rigtig mange siger: ”Nå.. Hvad kan du så blive?”. Det er nemmere når folk siger, at de er ved at uddanne sig til tømrer, så har den generelle befolkning en idé om hvad det er. Men når man så forklarer folk det brede spekter af jobs man har mulighed for at påtage sig, så er de fleste ret imponerede og synes det lyder sjovt. Andre synes det lyder rigtig spændende og glæder sig til at se, hvor jeg så ender.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Drive og passion. Du kommer rigtig langt når folk kan se og mærke på dig, at du virkelig er engageret og brænder for det du laver.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Da jeg startede på serviceøkonomuddannelsen fik vi igen og igen fortalt at vi skulle netværke. Det blev mere og mere frustrerende at høre alle fortælle om dette ”netværk” vi skulle opbygge, for hvordan gjorde vi det lige? Men når jeg sidder her 2 år senere tager jeg mig selv i at give det råd videre til alle, der vil lytte. Det er virkelig vejen frem. Det er noget man opbygger løbende uden at man egentlig registrerer det og så opdager du en dag, at du har en masse nye mennesker, du kan kontakte i en given situation og så går det op for dig, at de havde ret.