Gå til hoved indhold

Bliv iværksætter mens du studerer

Sæt ild under dine egne idéer og skab fremtidens løsninger og virksomheder. På UCN får du som studerende støtte til at realisere din egen virksomhed, kreative idéer eller andre påfund.

Iværksættermiljøet Next Step og Innovationshuset i Aalborg står klar til at hjælpe dig i gang.

Mød tre iværksættere

Rasmus læser til markedsføringsøkonom  

Hvordan hjælper Next Step din virksomhed?  

Marie Louise læser Innovation og entrepreneurship  

Hvordan fik du idéen til din virksomhed?  

Amanda læser til sygeplejerske  

Kan man være studerende og iværksætter samtidig?  

Rasmus læser til markedsføringsøkonom  

Hvordan hjælper Next Step din virksomhed?  

Marie Louise læser Innovation og entrepreneurship  

Hvordan fik du idéen til din virksomhed?  

Amanda læser til sygeplejerske  

Kan man være studerende og iværksætter samtidig?  

Afprøv din iværksætterdrøm med Next Step

Next Step er UCN's iværksættermiljø, hvor innovative studerende kan udvikle deres forretningsidé og opstarte egen virksomhed under studiet og afklare, om iværksætterlivet er noget for dem.

Der er blandt andet mulighed for at komme i praktik i egen virksomhed, hvis du vælger at læse på business-uddannelserne eller teknologiuddannelserne.

Hvis du vælger en sundhedsuddannelse, kan du blive en del af Next Step som et valgfag. Der er flere forskellige forløb, så uanset hvor du starter fra, og hvilken uddannelse du søger ind på, er der muligheder for at arbejde fokuseret med innovation.

Læs mere om de enkelte forløb herunder.

Hør Johanne Mosgaard og andre iværksættere fra UCN fortælle om, hvordan hun startede virksomhed under sin uddannelse. Johanne driver i dag bl.a. bloggen Englerod.

For dig, der er nysgerrig

Next Step iværksættercafe

Her kan du frit komme, hvis du måske har en iværksætterspire i maven og søger ekstra inspiration og vejledning til at komme i gang. Uanset om du allerede har en idé eller blot er interesseret i iværksætteri. Caféen afvikles flere gange i løbet af hvert semester.

For dig, der vil igang

Next Step opstart

For studerende, der har en idé, de gerne vil undersøge og som ønsker hjælp til at opstarte egen virksomhed. Next Step opstart er for dig, der har en virksomhedsidé, som du ønsker at undersøge. Du vil få mulighed for at starte din virksomhed op og få hjælp og vejledning undervejs i processen.

For dig, der er startet op

Next Step udvikling

Next Step udvikling er for dig, der allerede er i gang med din virksomhed og har etableret et kundegrundlag og en forretning. Du har derfor mere brug for rådgivning og sparring på din konkrete virksomhed end generel undervisning i iværksætteri.

For dig, der læser online eller i Thisted

Next Step online

Next Step online er for dig, der er onlinestuderende eller er studerende i Thisted. Her får du fleksibilitet og undgår lang transport. Forløbet følger indholdsmæssigt Next Step opstart, men følges via Teams i stedet for at møde på campus.

For dig, der vil gøre en forskel

Next Step impact

Next Step impact er for dig, som brænder for intraprenørskab. I samarbejde med studerende fra andre uddannelser kommer du på opgaver for forskellige eksisterende virksomheder og organisationer.

For dig, der vil rejse

Next Step international

Som iværksætter har du mulighed for at komme på udveksling hos en erfaren iværksætter et sted i Europa som en del af dit Next Step forløb – og du får endda penge med fra Erasmus-programmet. Det er en helt unik mulighed for at tilbringe en længere periode i udlandet.

Virksomheder startet af studerende

Shaping New Tomorrow
Shaping New Tomorrow
Saluscur
Saluscur
Knudsen VVS
Knudsen VVS
Nichba
Nichba
Graitor
Graitor
Fasetech
Fasetech

Innovationshuset - UCN's hjem for kreativitet og innovation

Next Step forløbene (undtagen online) foregår alle i UCN's dedikerede innovationshus, som er placeret ved UCN's Campus Hobrovej centralt i Aalborg.

Huset råder blandt andet over et video- og podcast-lokale, prototype-lab med 3D-print samt en social zone, hvor du kan arbejde og møde andre studerende med samme interesse i iværksætteri.

Der er også en lang række andre faciliteter, og der tilføjes hele tiden flere muligheder for alle studerende.

 

Bliv udfordret og inspireret
Bliv udfordret og inspireret

Der arrangeres løbende events, hvor du kan afprøve dine idéer, pitche din virksomhed eller bare møde andre kreative ildsjæle på tværs af alle UCN's uddannelser.

Bliv bedre til at præsentere
Bliv bedre til at præsentere

I huset møder du studerende, som også gerne vil afprøve deres idéer. Her kan du lære at præsentere og udvikle dine idéer i en tryg ramme - og få konstruktiv feedback.

Mød andre studerende
Mød andre studerende

I huset findes bl.a. en social zone og der afholdes iværksættercafé for studerende med en iværksætterspire i maven, som har lyst til at møde andre studerende.

Tal med en studievejleder

Vores studievejledere kender uddannelsessystemet og UCN's uddannelser ud og ind. Derfor er de en god kilde til viden og hjælp. Du kan spørge om alt fra uddannelsesvalg og studiemiljø til fagligt indhold, optagelse og jobmuligheder.