Oplev verden med UCN

I løbet af din uddannelse på UCN, har du muligheden for at komme på udlandsophold. Det giver dig nye faglige kompetencer, et internationalt netværk og nogle fantastiske oplevelser.

Har du udlængsel i maven og mod på nye udfordringer i andre kulturer? Du kan vælge enten at tage din praktik i udlandet i en virksomhed, eller du kan tage et studieophold, hvor du læser et semester på et udenlandsk universitet. Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse, hvilket semester der er mest oplagt at tage i udlandet. På nogle af UCN’s uddannelser har du endda mulighed for flere semestre i udlandet.

5 gode grunde til at tage på udlandsophold

Der er mange fordele ved at tage et udlandsophold i løbet af din studietid:

  • Dine sproglige kompetencer udvikles
  • Dit CV får et internationalt løft
  • Du får et internationalt netværk
  • Du udvikler interkulturelle kompetencer, hvilket størstedelen af virksomheder og organisationer i dag har brug for
  • Du udvikler dig både fagligt og personligt

Derudover får du nogle uforglemmelige oplevelser og et unikt indblik i en anden kultur, som du kun kan få, ved at være en del af hverdagen i det pågældende land.


Studie- eller praktikophold?

Der er stor forskel på, om du vil studere eller tage din praktik i udlandet. Går du efter at få faglig undervisning og opleve et udenlandsk uddannelsessystem indefra, skal du vælge et studieophold. Er du mere interesseret i at kombinere teori med praktik, skal du vælge et praktikophold i en virksomhed, institution, organisation mv.

UCN-studerendes udenlandseventyr

Følg UCN's instagramprofil for løbende at følge med i vores studerendes oplevelser med udlandsophold.

 

Tag SU’en med

Du kan tage din SU med dig til udlandet, hvad enten du skal dertil for at studere eller i praktik. UCN har samarbejdsaftaler med en række udenlandske universiteter, hvilket ofte giver den fordel, at man som studerende hos UCN kan læse et semester på et udenlandsk universitet uden at skulle betale studieafgift. Derudover har du rig mulighed for at søge legater og fonde som økonomisk støtte til dit udlandsophold.

Få vejledning og hjælp til udlandsophold

Der er internationale koordinatorer tilknyttet alle UCN’s uddannelser. Hos dem kan du få råd og vejledning i alt fra visumregler og bolig til legatansøgninger, tidsfrister og meget mere. Udover de internationale koordinatorer har UCN også en international afdeling, der kan hjælpe dig.

Søg mere inspiration

Der er andre aktører end UCN, der kan give dig information og inspiration til dit studie- eller praktikophold i udlandet:

Film om udlandsophold

Hvis du er interesseret, kan du se mere på Youtube, hvor en række studerende fortæller om deres oplevelser i udlandet.