Studiepraktik

Få 2-3 dages totalindsigt i den uddannelse, du drømmer om


Studiepraktik er to eller tre spændende dage, hvor du får et indblik i den uddannelse, du er interesseret i. Det er en god måde til at teste din mavefornemmelse.

Du kommer til at følge undervisning og/eller særlige forløb sammen med andre, der har tilmeldt sig Studiepraktik på den samme uddannelse som dig. Du får en fornemmelse af undervisningen, opgaverne, studieformen og studielivet. Og så får du selvfølgelig rig lejlighed til at stille spørgsmål til studerende, undervisere og vejledere.

Studiepraktik afholdes altid i uge 43.

Hvad er studiepraktik på UCN?

I løbet af de to eller tre dage, som Studiepraktik varer, vil du opleve, hvordan det er at være studerende på en uddannelse ved UCN. Vi tilrettelægger nemlig en række særlige forløb for dig, så du får en unik mulighed for at få indblik i en mulig studiefremtid.

Vi håber, at du i løbet af din Studiepraktik bliver bekræftet i, at du er på rette spor - eller måske finder du ud af, at det, som du troede var dit fremtidige studie, ikke er noget for dig alligevel.

På nogle uddannelser vil du opleve at kigge studerende over skulderen, mens du på andre deltager i særligt tilrettelagte forløb. På nogle uddannelser bliver du selv kastet ud i mindre projekter, mens du på andre får mulighed for at besøge en virksomhed eller et sygehus. Mulighederne er mange, og vi glæder os til at vise dig vores uddannelser.

Du kan se mere information om Studiepraktik på studiepraktik.nu.

Hvem kan deltage?

Studiepraktik er for dig, der går på sidste år på en gymnasial uddannelse (f.eks. stx, hhx, htx eller hf), på VUC eller Studenterkursus. Du kan også komme i Studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund, eller hvis du har afsluttet en ungdomsuddannelse og har haft ét eller flere sabbatår.

Du er velkommen til Studiepraktik på UCN, uanset hvor i landet du bor.

Hvornår?

Studiepraktik på UCN afvikles onsdag - torsdag eller onsdag - fredag i uge 43, dvs. i perioden den 24. - 26. oktober 2018.

Når du tilmelder dig Studiepraktik på studiepraktik.nu, kan du se, om programmet på den uddannelse, du har valgt, varer to eller tre dage.

Tilmelding

Læs mere om tilmelding og ansøgningsprocedurer på studiepraktik.nu.

Planlæg din studiepraktik på UCN

Benyt evt. rejseplanen.dk til at planlægge din tur. Du kan finde information om flere transporttilbud/-rabatter i forbindelse med Studiepraktik på studiepraktik.nu.

UCN's adresser

Når du har tilmeldt dig Studiepraktik, kan du se, hvilken adresse du skal være på. Herunder kan du finde informationer om UCN-adresserne, offentlig transport, parkeringsmuligheder mv.

Pædagogik

Business

Teknologi

sundhed

Transport

Under din Studiepraktik skal du som udgangspunkt selv betale transporten til og fra UCN. Men i samarbejde med Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Studievalg Nordjylland tilbyder UCN flere muligheder for gratis eller billig transport til studiepraktikanter, der skal i Studiepraktik på UCN.

Du kan læse mere dine transportmuligheder, når vi nærmer os ansøgningsperioden for Studiepraktik.

Overnatning

Tilbuddet om gratis overnatning er et tilbud til studiepraktikanter, der skal i Studiepraktik på UCN i Hjørring eller Aalborg og som bor uden for Region Nordjylland eller i Thy-Mors. Det er dermed kun, hvis du bor uden for Region Nordjylland eller i Thy-Mors, at du vil få mulighed for at ønske gratis overnatning, når du tilmelder dig Studiepraktik.

Afterstudy

Se en studiebolig og gode steder i Aalborg

Torsdag eftermiddag (den 25. oktober) inviterer Aalborg Kommune og Study Aalborg dig til en byvandring i hjertet af Aalborg. På byvandringen får du mulighed for at se, hvad du kan lave i Aalborg, når du ikke bruger tid på studierne. Alle guiderne er selv studerende i Aalborg, og de vil bl.a. vise dig Studenterhuset, Skråen, Aalborgs flotte havnefront og ikke mindst et af byens kollegier, hvor du kan opleve, hvordan din kommende studiebolig kan se ud.

Program for studiepraktik

For at få et indtryk af programmet for dagen, kan du nedenfor se eksempler på programmer fra studiepraktikken på UCN i 2017.

Hvorfor skal du vælge studiepraktik på UCN?


Hvad tror du studiepraktik på UCN går ud på?


Hvad får du ud af studiepraktik på UCN?Generelle spørgsmål

Juliet Pierce Butler
Studiepraktik-koordinator

Tlf: 72 69 13 32
studiepraktik@ucn.dk

Pædagogik

Helle Christensen
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf.: 72 69 04 73
hec@ucn.dk
Susanne Tølbøl
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf.: 72 69 42 15
stb@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktik-koordinator
Hjørring
Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk

Business

Karen Marie Boller
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf: 72 69 13 46
kabo@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktik-koordinator
Hjørring
Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk
Troels Frøkjær Christensen
Studiepraktik-koordinator
Thisted
Tlf. 72 69 17 80
tfc@ucn.dk

Teknologi

Kirsten Sekkelund Torndahl Thomsen
Kontaktperson
Teknologiuddannelserne
Tlf. 72 69 15 12
kst@ucn.dk

Sundhed

Karina Astrup Skjølstrup Larsen
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf. 72 69 10 32
kac@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktik-koordinator
Hjørring
Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk