UCN Studiepraktik 2016

Velkommen til Studiepraktik på UCN. Tre dage, hvor du oplever, hvordan det er at være studerende på en videregående uddannelse.

Vi har tilrettelagt en række særlige forløb for dig, så du får en unik mulighed for at få indblik i en mulig studiefremtid. Vi håber, at du bliver bekræftet i, at du er på rette spor - eller måske finder du ud af, at det, som du troede, var dit fremtidige studie, ikke er noget for dig. 

På nogle uddannelser vil du opleve at kigge studerende over skulderen, mens du på andre deltager i særligt tilrettelagte forløb. På nogle uddannelser bliver du selv kastet ud i mindre projekter, mens du på andre får mulighed for at besøge en virksomhed eller et sygehus. Mulighederne er mange, og vi glæder os til at vise dig vores uddannelser.

Hvornår?

Studiepraktik på UCN afvikles onsdag til fredag i uge 43, dvs. fra den 26. - 28. oktober.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig Studiepraktik i perioden den 7. september til den 13. september 2016. Læs mere om tilmelding og ansøgningsprocedurer på studiepraktik.nu

Hvem kan deltage?

Studiepraktik er for dig, der går på sidste år på en gymnasial uddannelse (f.eks. stx, hhx, htx eller hf), på VUC eller Studenterkursus. Du kan også komme i Studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund, eller hvis du har afsluttet en afsluttet en ungdomsuddannelse og har haft ét eller flere sabbatår.

Du er velkommen på UCN Studiepraktik, uanset hvor i landet du bor.

Planlæg din studiepraktik på UCN

Benyt evt. rejseplanen.dk til at planlægge din tur. Du kan finde information om flere transporttilbud/-rabatter i forbindelse med Studiepraktik på studiepraktik.nu.

UCN's adresser

Når du har tilmeldt dig Studiepraktik, kan du se, hvilken adresse du skal være på. Herunder kan du finde informationer om UCN-adresserne, offentlig transport, parkeringsmuligheder mv.

Pædagogik

Business

Teknologi

sundhed

Transport

Under din Studiepraktik skal du som udgangspunkt selv betale transporten til og fra UCN. Men i samarbejde med Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Studievalg Nordjylland tilbyder UCN flere muligheder for gratis eller billig transport til studiepraktikanter, der skal i Studiepraktik på UCN. Du kan læse mere tilbuddene og om, hvordan du tilmelder dig herunder.

Tog og bus i Region Nordjylland

Hvis du bor i Nordjylland og skal i Studiepraktik på UCN, har du mulighed for at køre gratis med bus og tog i Region Nordjylland.

By- og metrobus i Aalborg

Hvis du skal i Studiepraktik på UCN i Aalborg, kan du køre gratis med by- og metrobus i Aalborg Kommune (6 zoner).

Du skal være opmærksom på, at du først kan bestille en sms-billet til kørsel i Aalborg Kommune den 26. oktober. Hvis du bor i Region Nordjylland og allerede har bestilt en gratis sms-billet til kørsel i Region Nordjylland, behøver du ikke at bestille en sms-billet til kørsel i Aalborg Kommune.

Bustransport fra Thisted/Morsø

Køreplan for Thisted-Morsø (PDF)

Hvis du kommer fra Thisted/Morsø-området og skal i Studiepraktik på UCN i Aalborg, kan du komme med en af de særligt indsatte busser, som under de tre Studiepraktik-dage kører til og fra Thisted/Morsø og Aalborg.

Du skal tilmelde dig bussen fra Thisted/Morsø samtidig med, du tilmelder dig Studiepraktik. Hvis du har spørgsmål til afgangstider, stoppesteder eller tilmelding, skal du kontakte Studievalg Nordjylland.

SÅDAN GØR DU

(hvis du skal rejse til/fra Aalborg hver dag under praktikken):

Sms STUDIEPRAKTIK til 1271 samme dag du skal bruge billetten, men inden du stiger på bussen/toget.
Herefter modtager du en sms fra Nordjyllands Trafikselskab (NT). Den skal du besvare med et JA. Du skal sende dit svar indenfor 3 minutter efter, at du har modtaget sms'en fra NT.
Når du har gjort det, får du den endelige mobil-billet, som du skal vise i bussen/toget.

SÅDAN GØR DU

(hvis du bor i Aalborg under praktikken):

Sms STUDIEPRAKTIKAALB til 1271 samme dag du skal bruge billetten, men inden du stiger på bussen/toget.
Herefter modtager du en sms fra Nordjyllands Trafikselskab (NT). Den skal du besvare med et JA. Du skal sende dit svar indenfor 3 minutter efter, at du har modtaget sms'en fra NT.
Når du har gjort det, får du den endelige mobil-billet, som du skal vise i bussen/toget.

Du kan bestille billetten fra den 26. oktober kl. 05.00 til og med den 28. oktober 2016 kl. 22.00. Efter bestilling gælder billetten til fri transport med NT, DSB, Nordjyske Jernbaner og Arriva tog indenfor Region Nordjylland indtil Studiepraktiks afslutning den 28. oktober 2016.

UNDTAGELSER

Der er enkelte undtagelser for, hvem der kan købe mobil-billet.

Hvis din telefon er spærret for køb via sms (såkaldt indholdstakserede sms'er, eller hvis telefonen er spærret for denne tjeneste)
Hvis du har et udenlandsk abonnement
Hvis du har et Telia taletidskort

TEST DIN MOBIL

Hvis du vil sikre dig, at dit abonnement tillader, at du kan bestille en gratis mobil-billet, kan du op til Studiepraktik bestille en test-billet ved at sms'e MOBILTEST til 1271.* Billetten kan IKKE bruges i bussen!

JEG KAN IKKE MODTAGE EN MOBILBILLET

Hvis du ikke kan modtage en mobil-billet med din telefon så kontakt Studievalg Nordjylland på mko@studievalg.dk med dit navn og adresse, og så vil du få tilsendt en fysisk billet. Husk at gøre det i god tid inden, så du kan nå at have din billet, inden du skal i Studiepraktik.

Kontakt evt. NT på 98 11 11 11, hvis der skulle være problemer med at hente mobil-billetten.

VIGTIGT
UCN dækker desværre ikke transportudgifter fra andre distinationer udenfor Nordjylland.

Husk at medbringe papirerne du har fået tilsendt fra uddannelsesstedet, som bevis på, at du rent faktisk tager til Studiepraktik. Det vil blive tjekket ved kontrol.

Der må ikke ændres i billetternes indhold eller udseende. Det svarer til falskneri. Videresendes en mobil-billet som modtageren forsøger at rejse på, anses det også for dokumentfalsk. Falskneri meldes til politiet.

Kan du ikke fremvise en gyldig billet ved kontrol, får du en kontrolafgift på 750 kroner. Det gælder også hvis telefonen er løbet tør for strøm eller er gået i stykker.

Som nævnt ovenfor skal du selv betale din transport til og fra UCN. Dette betyder også, at UCN ikke refunderer eventuelle transportomkostninger, som du måtte have i forbindelse med din Studiepraktik hos os.
Overnatning

Tilbuddet om gratis overnatning er et tilbud til studiepraktikanter, der skal i Studiepraktik på UCN i Hjørring eller Aalborg, og som bor uden for Region Nordjylland eller i Thy-Mors. Det er dermed kun, hvis du bor uden for Region Nordjylland eller i Thy-Mors, at du vil få mulighed for at ønske gratis overnatning, når du tilmelder dig Studiepraktik

Hvis du er blandt dem, der kan søge om gratis overnatning, vil du få mulighed for at afkrydse dine ønsker, når du tilmelder dig. Du skal imidlertid være opmærksom på, at vi har begrænsede pladser til gratis overnatning, og du er dermed ikke sikret en plads, selv om du har krydset ´JA TAK´ til tilbuddet. Hvis du bevilliges en overnatningsplads, vil du få et separat brev om dette senest uge 41.

Der er mulighed for overnatning i Aalborg og Hjørring. Hvis du har spørgsmål om overnatningen, kan du kontakte:

Overnatning Alborg - Susanne Tølbøl

Overnatning Hjørring - Lone Merete Jensen

Afterstudy

Se en studiebolig og gode steder i Aalborg

Torsdag eftermiddag (den 27. oktober) inviterer Aalborg Kommune og Study Aalborg dig til en byvandring i hjertet af Aalborg. På byvandringen får du mulighed for at se, hvad du kan lave i Aalborg, når du ikke bruger tid på studierne. Alle guiderne er selv studerende i Aalborg, og de vil bl.a. vise dig Studenterhuset, Skråen, Aalborgs flotte havnefront og ikke mindst et af byens kollegier, hvor du kan opleve, hvordan din kommende studiebolig kan se ud.

Turen begynder og slutter i Kulturhuset Nordkraft. Holdene bliver sendt afsted løbende - det første hold går kl. 15.30, det sidste hold kl. 17.00, så mød op i Nordkraft i dette tidsrum.

Du kan tilmelde dig byvandringen, når du søger om en Studiepraktik-plads på UCN.

Find vej til Nordkraft " Adresse, bus og parkering.

Program for studiepraktik

Generelle spørgsmål

Susanne Tølbøl
Studievejleder Aalborg/Thisted

Tlf.: 72 69 42 15
stb@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktikkoordinator

Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk

Pædagogik

Helle Christensen
Studievejleder - Aalborg

Tlf.: 72 69 04 73
hec@ucn.dk

Træffes kl. 8.00-14.00

Susanne Tølbøl
Studievejleder Aalborg/Thisted

Tlf.: 72 69 42 15
stb@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktikkoordinator

Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk

Business

Marlene Hörfarter Hornbech
Generel studievejleder

Tlf.: 72 69 13 33
mhh@ucn.dk

Træffes efter aftale

Troels Frøkjær Christensen
Faglig studievejleder
Thisted
Tlf. 99 19 19 19
tfc@ucn.dk

Træffes efter aftale

Teknologi

Marlene Hörfarter Hornbech
Generel studievejleder

Tlf.: 72 69 13 33
mhh@ucn.dk

Træffes efter aftale

Sundhed

Karina Astrup Skjølstrup Larsen
Studievejleder
Lokale 2.11a
Tlf. 72 69 10 40
studievejledning-ru@ucn.dk

Træffes onsdag kl. 09.00 - 12.00

Lone Merete Jensen
Studiepraktikkoordinator

Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk

Overnatning

Susanne Tølbøl
Studievejleder Aalborg/Thisted

Tlf.: 72 69 42 15
stb@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktikkoordinator

Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk