Studiepraktik

Få 2-3 dages totalindsigt i den uddannelse, du drømmer om

Studiepraktik er to eller tre spændende dage, hvor du får et indblik i den uddannelse, du er interesseret i. Det er en god måde til at teste din mavefornemmelse.

Du kommer til at følge undervisning og/eller særlige forløb sammen med andre, der har tilmeldt sig Studiepraktik på den samme uddannelse som dig. Du får en fornemmelse af undervisningen, opgaverne, studieformen og studielivet. Og så får du selvfølgelig rig lejlighed til at stille spørgsmål til studerende, undervisere og vejledere.

Studiepraktik afholdes altid i uge 43.

Hvad er studiepraktik på UCN?

I løbet af de to eller tre dage, som Studiepraktik varer, vil du opleve, hvordan det er at være studerende på en uddannelse ved UCN. Vi tilrettelægger nemlig en række særlige forløb for dig, så du får en unik mulighed for at få indblik i en mulig studiefremtid.

Vi håber, at du i løbet af din Studiepraktik bliver bekræftet i, at du er på rette spor - eller måske finder du ud af, at det, som du troede var dit fremtidige studie, ikke er noget for dig alligevel.

På nogle uddannelser vil du opleve at kigge studerende over skulderen, mens du på andre deltager i særligt tilrettelagte forløb. På nogle uddannelser bliver du selv kastet ud i mindre projekter, mens du på andre får mulighed for at besøge en virksomhed eller et sygehus. Mulighederne er mange, og vi glæder os til at vise dig vores uddannelser.

Du kan se mere information om Studiepraktik på studiepraktik.nu.

Hvem kan deltage?

Studiepraktik er for dig, der går på sidste år på en gymnasial uddannelse (f.eks. stx, hhx, htx eller hf), på VUC eller Studenterkursus. Du kan også komme i Studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund, eller hvis du har afsluttet en ungdomsuddannelse og har haft ét eller flere sabbatår.

Du er velkommen til Studiepraktik på UCN, uanset hvor i landet du bor.

Hvornår?

Studiepraktik på UCN afvikles onsdag - torsdag eller onsdag - fredag i uge 43, dvs. i perioden den 24. - 26. oktober 2018.

Når du tilmelder dig Studiepraktik på studiepraktik.nu, kan du se, om programmet på den uddannelse, du har valgt, varer to eller tre dage.

Tilmelding

Læs mere om tilmelding og ansøgningsprocedurer på studiepraktik.nu.

Planlæg din studiepraktik på UCN

Benyt evt. rejseplanen.dk til at planlægge din tur. Du kan finde information om flere transporttilbud/-rabatter i forbindelse med Studiepraktik på studiepraktik.nu.

UCN's adresser

Når du har tilmeldt dig Studiepraktik, kan du se, hvilken adresse du skal være på. Herunder kan du finde informationer om UCN-adresserne, offentlig transport, parkeringsmuligheder mv.

Pædagogik

Business

Teknologi

sundhed

Transport

Under din Studiepraktik skal du som udgangspunkt selv betale transporten til og fra UCN. Men i samarbejde med Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Studievalg Nordjylland tilbyder UCN flere muligheder for gratis eller billig transport til studiepraktikanter, der skal i Studiepraktik på UCN.

Du kan læse mere tilbuddene og om, hvordan du tilmelder dig herunder.

Kommer du fra Thisted/Mors?

Hvis du kommer fra Thisted/Mors og skal i Studiepraktik i Aalborg, kan du komme med en af de særligt indsatte busser som hver dag under Studiepraktikken kører fra hhv. Thisted Gymnasium og Morsø Gymnasium til Aalborg om morgenen og retur igen om eftermiddagen. Koordineringen af disse busser sker via Studievalg Nordjylland.

Se mere om afgange i denne køreplan for busser fra Thisted- og Morsø Gymnasium (PDF).

Sådan gør du

(tilmelding til bus fra Thisted/Mors til Aalborg tur/retur)

 1. Du kan tilmelde dig de særligt indsatte busser fra Thisted-Mors, når du takker ja til den tilbudte praktikplads på studiepraktik.nu.
   

Bor du i Region Nordjylland?

Hvis du bor i Nordjylland og skal i Studiepraktik på UCN i Aalborg, Hjørring eller Thisted, har du mulighed for at køre gratis med bus og tog i Region Nordjylland via SMS-billet (PDF).

Sådan gør du

(hvis du skal rejse til/fra Aalborg, Hjørring og Thisted hver dag under praktikken)

 1. Sms STUDIEPRAKTIK til 1271 samme dag du skal bruge billetten, men inden du stiger på bussen/toget.
 2. Herefter modtager du en sms fra Nordjyllands Trafikselskab (NT). Den skal du besvare med et JA. Du skal sende dit svar indenfor 3 minutter efter, at du har modtaget sms'en fra NT.
 3. Når du har gjort det, får du den endelige mobil-billet, som du skal vise i bussen/toget.
   

Skal du i Studiepraktik i Aalborg?

Hvis du skal i Studiepraktik på UCN i Aalborg, kan du køre gratis med by- og metrobus i Aalborg Kommune (6 zoner). Dette tilbud gælder, uanset hvor i Danmark du kommer fra.

Hvis du bor i Region Nordjylland og allerede har bestilt en gratis SMS-billet til kørsel i Region Nordjylland, behøver du ikke at bestille en SMS-billet til kørsel i Aalborg Kommune (PDF).

Sådan gør du

(hvis du bor i Aalborg under praktikken)

 1. Sms STUDIEPRAKTIKAALB til 1271 samme dag du skal bruge billetten, men inden du stiger på bussen/toget.
 2. Herefter modtager du en sms fra Nordjyllands Trafikselskab (NT). Den skal du besvare med et JA. Du skal sende dit svar indenfor 3 minutter efter, at du har modtaget sms'en fra NT.
 3. Når du har gjort det, får du den endelige mobil-billet, som du skal vise i bussen/toget.
   

Du kan bestille billetten fra den 24. oktober kl. 05.00 til og med den 26. oktober 2018 kl. 22.00. Efter bestilling gælder billetten til fri transport med NT, DSB, Nordjyske Jernbaner og Arriva tog inden for Region Nordjylland indtil Studiepraktiks afslutning den 26. oktober 2018.

Du skal være opmærksom på, at du først kan bestille din sms-billet til bus-/togkørsel onsdag den 24. oktober.

Information vedrørende SMS-billetter

Du kan bestille SMS-billetten fra den 24. oktober kl. 5.00 til og med den 26. oktober 2018 kl. 22.00. Efter bestilling gælder billetten til fri transport med bus og tog indenfor Region Nordjylland indtil Studiepraktiks afslutning den 26. oktober 2018.

VIGTIGT!
Husk at medbringe papirerne du har fået tilsendt fra uddannelsesstedet, som bevis på, at du rent faktisk tager til Studiepraktik. Det vil blive tjekket ved kontrol.

Der må ikke ændres i billetternes indhold eller udseende. Det svarer til falskneri. Videresendes en mobil-billet som modtageren forsøger at rejse på, anses det også for dokumentfalsk. Falskneri meldes til politiet.

Kan du ikke fremvise en gyldig billet ved kontrol, får du en kontrolafgift på 750 kroner. Det gælder også hvis telefonen er løbet tør for strøm eller er gået i stykker.

UCN dækker desværre ikke transportudgifter fra andre destinationer udenfor Nordjylland.

Undtagelser

Der er enkelte undtagelser for, hvem der kan købe mobilbillet.

 • Hvis din telefon er spærret for køb via sms (såkaldt indholdstakserede sms'er, eller hvis telefonen er spærret for denne tjeneste)
 • Hvis du har et udenlandsk abonnement
 • Hvis du har et Telia taletidskort

Test din mobil

Hvis du vil sikre dig, at dit abonnement tillader, at du kan bestille en gratis mobilbillet, kan du op til Studiepraktik bestille en test-billet ved at sms'e MOBILTEST til 1271.* Billetten kan IKKE bruges i bussen!

Jeg kan ikke modtage en mobil-billet

Hvis du ikke kan modtage en mobil-billet med din telefon så kontakt Studievalg Nordjylland på lms@studievalg.dk med dit navn og adresse, og så vil du få tilsendt en fysisk billet. Husk at gøre det i god tid inden, så du kan nå at have din billet, inden du skal i Studiepraktik.

Kontakt evt. NT på 98 11 11 11, hvis der skulle være problemer med at hente mobil-billetten.

Overnatning

Tilbuddet om gratis overnatning er et tilbud til studiepraktikanter, der skal i Studiepraktik på UCN i Hjørring eller Aalborg og som bor uden for Region Nordjylland eller i Thy-Mors. Det er dermed kun, hvis du bor uden for Region Nordjylland eller i Thy-Mors, at du vil få mulighed for at ønske gratis overnatning, når du tilmelder dig Studiepraktik.

Hvis du er blandt dem, der kan søge om gratis overnatning, vil du få mulighed for at afkrydse dine ønsker, når du tilmelder dig Studiepraktik. Du skal imidlertid være opmærksom på, at vi har begrænsede pladser til gratis overnatning, og du er dermed ikke sikret en plads, selv om du har krydset ´JA TAK´ til tilbuddet. Hvis du bevilliges en overnatningsplads, vil du få et separat brev om dette senest uge 41.

Der er mulighed for overnatning i Aalborg eller Hjørring. Hvis du har spørgsmål om overnatningen, kan du kontakte:

Afterstudy

SE EN STUDIEBOLIG OG GODE STEDER I AALBORG

Torsdag eftermiddag (den 25. oktober) inviterer Aalborg Kommune og Study Aalborg dig til en byvandring i hjertet af Aalborg. Byvandringen varer ca. en time, og undervejs får du mulighed for at se, hvad du kan lave i Aalborg, når du ikke bruger tid på studierne.

Alle guiderne er selv studerende i Aalborg, og de vil bl.a. vise dig StudenterhusetSkråen, Aalborgs flotte havnefront og ikke mindst et af byens kollegier, hvor du kan opleve, hvordan din kommende studiebolig kan se ud.

Turen begynder og slutter i Kulturhuset Nordkraft. Holdene bliver sendt af sted løbende. Det første hold går kl. 15.30, og det sidste hold går kl. 17.00 – så mød op i Nordkraft i det tidsrum.

HVEM KAN DELTAGE? 

Alle UCN’s studiepraktikanter er velkomme til byvandringen i Aalborg. Det gælder dig, der allerede har tilmeldt dig på studiepraktik.nu, og dig, der først nu er blevet opmærksom på tilbuddet om byvandring. Byvandringen afholdes af Study Aalborg, som er Aalborg Kommunes platform for kontakt med studerende, og guiderne på byvandringen er studerende fra UCN’s serviceøkonomuddannelse. På byvandringen deltager også studiepraktikanter fra Aalborg Universitet.

Du kan læse mere om byvandringen på hjemmesiden for Study Aalborg.

Find vej til Nordkraft via Nordkrafts vejviser med information om adresse, bus og parkering.

Program for studiepraktik

For at få et indtryk af programmet for dagen, kan du nedenfor se eksempler på programmer fra studiepraktikken på UCN i 2018.

Hvorfor skal du vælge studiepraktik på UCN?


Hvad tror du studiepraktik på UCN går ud på?


Hvad får du ud af studiepraktik på UCN?Generelle spørgsmål

Juliet Pierce Butler
Studiepraktik-koordinator

Tlf: 72 69 13 32
studiepraktik@ucn.dk

Pædagogik

Helle Christensen
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf.: 72 69 04 73
hec@ucn.dk
Susanne Tølbøl
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf.: 72 69 42 15
stb@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktik-koordinator
Hjørring
Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk

Business

Karen Marie Boller
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf: 72 69 13 46
kabo@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktik-koordinator
Hjørring
Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk
Ulla Hauge Thostrup
Studiepraktik-koordinator
Markedsføringsøkonom i Thisted
Tlf. 72 69 17 82
uht@ucn.dk
Jill Bach Larsen
Studiepraktik-koordinator
Finansøkonom i Thisted
Tlf. 72 69 14 24
jila@ucn.dk

Teknologi

Kirsten Sekkelund Torndahl Thomsen
Kontaktperson
Teknologiuddannelserne
Tlf. 72 69 15 12
kst@ucn.dk

Sundhed

Karin Lindholm
Studiepraktik-koordinator
Aalborg
Tlf : 72 69 09 88
klc@ucn.dk
Lone Merete Jensen
Studiepraktik-koordinator
Hjørring
Tlf.: 72 69 67 12
lmj@ucn.dk