Om workshoppen
Workshoppen er opbygget omkring casen om den 15-årige Ane, der efter en svær opvækst mister tilliden til sine veninder og isolerer sig, da en video af hende ufrivilligt deles på TikTok.
Ane blev frivilligt anbragt som 12-årig på et opholdssted pga. sin mors misbrug. Efter en turbulent start trives hun på et nyt opholdssted og får to nye veninder. De deler interessen for dans og tilmelder sig en dansekonkurrence. Under en øvning hjemme hos en af veninderne, iført undertøj, da ingen af dem har medbragt træningstøj, uploader den ene veninde en video af dem på TikTok uden samtykke. Ane skammer sig og trækker sig fra sine veninder og skolen. Hendes fravær stiger, og lærerne bliver bekymrede. Anes trivselspædagog kender til videoen og vælger at bryde Anes tillid og inddrager teamet for at hjælpe hende.
Casebeskrivelsen i sin fulde længde udleveres efter tildeling af workshop.
Hvad kan I forvente?
Dagen tilrettelægges med korte faglige oplæg kombineret med arbejdsprocesser, hvor der samskabes og videndeles undervejs. I forbindelse med besøget på UCN og arbejdet med casen, kommer eleverne omkring følgende emner:
- Pædagogens ansvar i arbejdet med børn og unge
- Udsathed i ungdomslivet - risiko- og beskyttelsesfaktorer
- Samarbejde mellem opholdssted og skole – hvordan foregår det?
- At være indenfor eller udenfor et fællesskab.
Der bliver mulighed for at møde pædagogstuderende fra UCN samt rundvisning på campus. Ligeledes får eleverne indblik i uddannelsens opbygning og rammer.
HF-fag i fokus
- Psykologi
- Samfundsfag
Praktisk information
Dato
Offentliggøres 29. maj.
Campus
Mylius Erichsens Vej 137, 9210 Aalborg SØ.
Forberedelse
Inden jeres besøg på UCN forventer vi, at I og eleverne arbejder med casen om Ane samt et pensum. Pensum og casen i sin fulde længde udleveres efter tilmelding og tildeling af case.
Forud for praktikdagen kan I med fordel arbejde med følgende spørgsmål:
• Har I erfaringer med deling af videoer og billeder på de sociale medier?
• Hvordan tænker I, at man kan genopbygge tillid, når der har været en konflikt?
• Hvad mener I, at de voksne i casen skal gøre for at hjælpe Ane?
Tilmelding
Tilmelding til hf praktik- og projektforløb er mulig fra den 2. juni – 16. juni 2025, hvorefter du modtager information om tildelt case. Efter sommerferien vil du blive kontaktet af den ansvarlige underviser på UCN med henblik på en forventningsafstemning og du får udleveret yderligere information og materiale.
Kom forberedt
Inden en workshop anbefaler vi, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk.
Her får de en let, legende og bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.