Vvs-installatøruddannelsen gav Jan ny viden

Jan Marshall ønskede sig nye udfordringer, faglig og personlig udvikling, så derfor valgte han at vende tilbage til skolebænken.

Jan Marshall, 33, startede i februar 2014 på vvs-installatøruddannelsen. Tidligere havde han arbejdet som vvs-montør og siden da seks år i butik med salg af vvs-artikler. Han ønskede sig nye udfordringer og faglig og personlig udvikling, så derfor valgte han at vende tilbage til studiebøgerne. Det skulle vise sig at være den rigtige beslutning – på trods af, at han havde sine forbehold for at komme tilbage på skolebænken.

Jeg havde den klassiske tanke om, at jeg kun ville komme til at sidde og kigge i bøger. Efter jeg startede blev jeg meget positivt overrasket. Uddannelsen er meget mere praktisk orienteret, og dét, vi lærte, var både relevant og interessant. Det var slet ikke i nærheden af at sidde og terpe ting, man ikke havde behov for i den virkelige verden, siger han.

Studietiden var både meget lærerig og udfordrende for Jan Marshall. Der var et godt sammenhold i klassen, og de studerende sparrede med hinanden både personligt og fagligt. Men det var udfordrende for ham at gå fra sit job, hvor han vejledte kunder i butikken til – en del af tiden – at sidde med næsen i bøgerne. Nu skulle han udfordres på andre parametre, end han var vant til – hvilket gav ham både en god indsigt og en stærk faglighed.

Det stærke ved uddannelsen er, at man får en meget dybere og bedre forståelse for feltet. Man får en kæmpe teknisk viden om dét, man valgte at uddanne sig til, til at starte med. Jeg synes det er fedt, at man lærer, hvorfor man skruer rørene sammen, som man gør, i stedet for ”bare” at gøre det.

Uddannelsen klædte Jan Marshall på til at varetage det arbejde, han nu har hos Blik og VVS i Aalborg. Her sidder han med salg og står for servicearbejde – for eksempel hvis der skal sendes en mand ud for at reparere en vandhane eller en radiator. Derudover laver han optimeringer på diverse vvs-installationer i sit daglige arbejde.

I sit tidligere job arbejdede Jan hos en stor virksomhed, der specialiserer sig i at lave præfabrikerede modulbyggerier. Her sad han på kontor, hvor han projekterede, beregnede og lavede tegnearbejde til folk ude i produktionen. Så uddannelsen som vvs-installatør åbner op for mange forskelligartede jobmuligheder.

Uddannelsen har givet mig en meget bedre indsigt i, hvordan en virksomhed hænger sammen både økonomisk og fagligt. Fremadrettet ser jeg mig selv bruge mine færdigheder til at give folk god service, vejledning og rådgivning inden for vvs. Den dag i dag er jeg så glad for, at jeg fik nøkket til at vælge vvs-installatøruddannelsen, afslutter han.