Studerende fortæller

Mads Esbjørn: "Størstedelen af min familie er blikkenslagere og vvs-montører, så det var et naturligt skridt at tage uddannelsen til vvs-installatør. Derudover er jeg meget interesseret i bygninger og deres indeklima, og her kan uddannelsen give svar på mange af mine spørgsmål."

Hvorfor har du valgt at læse til vvs-installatør?

Størstedelen af min familie er blikkenslagere og vvs-montører, så det var et naturligt skridt at tage uddannelsen til vvs-installatør. Derudover er jeg meget interesseret i bygninger og deres indeklima, og her kan uddannelsen give svar på mange af mine spørgsmål.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg drømmer om at arbejde et sted i ventilationsbranchen, hvor der er mulighed for at udvikle og projektere komplicerede problemstillinger. Jeg skal dog studere de næste par år for at få uddybet min viden endnu mere, end den allerede er blevet på installatøruddannelsen.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Tekniske beregninger
  • At få omsat tommelfingerregler til teori
  • Virkelige historier fra underviserne, som underbygger den tillærte teori.

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • Gruppearbejde
  • At holde overblikket ved intrikate problemstillinger
  • Tegnearbejdet i AutoCad

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg er tilflytter fra Sjælland, så jeg har fået nye kammeratskaber og kontakter. Selvom aldersfordelingen i klassen er spredt, har det ikke forhindret i at få gode råd og samtaler med klassekammeraterne.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet i klassen er smadder godt. Vi er gode til at hjælpe hinanden, hvor personerne som er dygtige i ét emne er villige til at dele deres viden.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Gør det hvis du undrer dig over gængse ting i hverdagen som rørdimensioner, forindstillinger, valg af ventiler, eller bare er frustreret over alle tommelfingerreglerne, som mester fortæller. Derudover giver uddannelsen mulighed for fordybelse i emner, hvorfor ens viden bliver ekspanderet enormt meget.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer til vvs-installatør?

Folk forbinder ofte uddannelsen med opstart af egen vvs-virksomhed. Men når jeg forklarer, hvad uddannelsen indeholder i detaljer, siger de at det lyder interessant og at det er en fremtidssikring af job.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Åbenhed overfor idéer fra ens gruppekammerater. Ofte er grupperne sammensat af personer med differentieret erfaring og holdninger, hvorfor man skal være indstillet på at give plads til alle.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Det har været sjovt at høre klassekammeraternes erfaringer og meninger om vvs-arbejdet. Klassen har studerende fra Grønland, Midtjylland, Vestjylland og Sjælland. Mangfoldigheden fra de forskellige landsdele giver mange sjove historier og stof til eftertanke.