Job og karriere
Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som webudvikler.
Som webudvikler kan få arbejde i fx udviklingsafdelinger i virksomheder eller i konsulent- eller softwarefirmaer inden for webområdet eller i it-branchen. Efter nogle års ansættelse vil du kunne varetage overordnede funktioner i forbindelse med planlægning og arkitektur af komplicerede websystemer. Derudover har du selvfølgelig også mulighed for at vælge en karriere som selvstændig konsulent.
Hvad arbejder du med?
Som færdiguddannet kan du indtage forskellige roller. Læs mere om typiske funktioner, du kan få i en virksomhed.
Mange professionsbachelorer i webudvikling går efter en rolle som front-end-udvikler. Her er du med til at omsætte forretningsmæssige behov til konkrete løsninger. Det kan være web-apps og lignende, hvor du både er med til at træffe udviklingsmæssige beslutninger og omsætte dem til kode og et endeligt produkt.
Du kan arbejde i en projektlederfunktion, hvor det er dig, der sørger for at teamet kommer i mål, og at kunden får en værdiskabende løsning. Det vil sige, at du med baggrund i programmeringskendskab er med til at udvikle idéen, planlægge og udføre den i samarbejde med kunde og projektteam. Du skal kunne koordinere andres og dit arbejde og kommunikere med mange professioner for at få det hele til at gå op i en højere enhed.
E-handel er i rivende udvikling og mange webudviklere arbejder med teknisk integration og udvikling inden for e-commerce. Især større og mere komplekse løsninger kræver, at du har en solid programmeringsfaglige baggrund.
Hvad bliver du ansat som?
Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:
- Webudvikler
- Frontend-udvikler
- Full-stack udvikler
- Projektleder
Læs videre på Aalborg Universitet
Hvis du ønsker at videreuddanne dig efter endt uddannelse, er der mulighed for at supplere din allerede oparbejdede viden med en kandidatgrad på universitetet.
En dimittend med en professionsbachelor i webudvikling opfylder adgangskravene til at søge om optagelsen på følgende uddannelser på AAU. Bemærk at optagelse afhænger af, om der er ledige pladser.
- Kandidatuddannelsen i Informationsvidenskab
- Kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier
Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn
UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.
Tag en overbygning i udlandet
Du kan vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.
Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner
Vi anbefaler, at du altid undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder, hvis du drømmer om at læse en bestemt overbygning. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos den faglige studievejleder samt i den generelle studievejledning.