Bioanalytiker
-
Professionsbachelor
-
3,5 år
-
Hjørring
-
Studiestart i september og februar
Uddannelsens indhold
Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til bioanalytiker.
Uddannelsen til bioanalytiker tager 3,5 år og er fordelt på 7 semestre. Cirka 2/3 af uddannelsen består af teoretisk undervisning, mens den sidste 1/3 udgøres af klinisk uddannelse (praktik).
Både teori og praktik fordeler sig på følgende fire fagområder:
- Sundhedsvidenskabelige fag, svarende til 120 ECTS
- Naturvidenskabelige fag, svarende til 60 ECTS
- Humanistiske fag, svarende til 10 ECTS
- Samfundsvidenskabelige fag, svarende til 20 ECTS
Læs om de enkelte semestre
Praktik
På uddannelsen til bioanalytiker skal du i klinisk uddannelsen (praktik) flere gange under uddannelsen. I alt skal du i klinisk uddannelse i Region Nordjylland svarende til ca. 1/3 af studietiden. Her skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis samt tilegne dig ny viden inden for professionen. Praktik kaldes på sundhedsuddannelser også ofte for "klinisk uddannelse".
Du kommer i praktik i Region Nordjylland
Uddannelsen afvikles i samarbejde med Region Nordjylland, hvor du kommer i praktik på regionens sygehuse. På Aalborg Universitetshospitals hjemmeside, kan du læse, i hvilke afdelinger du kan komme i praktik og hvordan det er at være i praktik på Aalborg Universitetshospital.
Udlandsophold
På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.
Få svar på typiske spørgsmål
Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.
En typisk uge på studiet
Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i praktik. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.
Studieordning og officielle dokumenter
Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.