Gå til hoved indhold

Akademiuddannelse

Akademi­­uddannelsen i byggeteknologi

Få kompetencerne til at arbejde med teknisk viden inden for byggematerialer, byggeteknik, bygningsfysik og -konstruktioner.

Uddannelsen retter sig til dig, der allerede har erfaring fra bygge- og anlægsbranchen, men som har behov for at få ajourført og styrket dine byggetekniske kompetencer. Du vil igennem uddannelsen få den tekniske opkvalificering, som bygge- og anlægsbranche efterspørger.

Målet er, at du efter endt uddannelse kan være med til at afhjælpe nogle af de udfordringer bygge- og anlægsbranchen står overfor i kraft af nye materialer, byggeprocesser og byggeteknikker, herunder udviklingen inden for bæredygtigt byggeri og energibesparende renovering og vedligeholdelse.

Uddannelsen skal desuden give dig et indblik i relevant jura og kommunikative kompetencer, som du kan drage nytte af i dit virke som medarbejder eller mellemleder på byggepladsen.

Fagligt indhold

Uddannelsens moduler rummer elementer, som giver dig kompetencerne til at:

  • planlægge, indsamle og behandle byggeteknisk data og empiri
  • foretage enkle bygningsfysiske beregninger af fugtforhold i varmetab i konstruktioner
  • analysere og vurdere materialer og komponenters egenskaber og funktioner i konstruktioner
  • anvende relevant byggeteknisk lovgivning i arbejdet
  • anvende digitale systemer til at kommunikere byggetekniske problemstillinger samt vælge mellem centrale kommunikationsmetoder i samarbejdet med byggeriets aktører
  • formidle praksisnære problemstillinger om materialer og konstruktioner samt løsningsmuligheder mellem brugerne, bygherre, rådgivere, projekterende og udførende aktører om teknisk projektering

Hvem henvender uddannelsen sig til?

Uddannelsen er for dig, der arbejder i bygge- og anlægsbranchen med en håndværksmæssig uddannelse og har en relevant erhvervsuddannelse og/eller studentereksamen. Du skal tilmed have minimum to års erhvervserfaring.

Mere information om uddannelsen

Hvad siger andre om uddannelsen?

"Uddannelsen har givet mig utroligt meget især i forhold til ledelse og planlægning. Det har hverken lært mig at slå et søm hurtigere eller hårdere i, men til gengæld har det givet mig en masse til mit arbejde på kontoret. Jeg har fået en forståelse for, at planlægningen er utrolig vigtig, næsten vigtigere end selv udførelsen."

Søren Justesen

Daglig leder af tømrerfirma

"Det giver en helt anden gensidig respekt i forhold til blandt andet byggeledere, når jeg kan spørge ind til emner og selv har større viden om deres felt. Mine it-færdigheder er blevet markant forbedret, og jeg er blevet bedre til at planlægge. Der er ganske enkelt problemer, som ikke længere opstår, fordi vi har været bedre til at forudse det i planlægningen."

Mathias Knudsen

Ejer af bygge- og entreprenørvirksomhed

Få vejledning og mere at vide

Camilla Baun Winther

Administrativ medarbejder

E-mail:
CMB@ucn.dk
Telefon:
72691693

Line Tellefsen

Faglig vejleder

E-mail:
lte@ucn.dk
Telefon:
72691744

Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv

Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.

Udkommer 4-6 gange om året.