Fælles tilgang til proces og optimering
Efteruddannelse behøver ikke være lange forløb, der lammer hele afdelinger i dagevis, fordi medarbejderne er væk. Korte forløb med et fælles mål har vist sig effektivt hos blandt andet Svanehøj, der producerer pumper og måleudstyr til den maritime sektor.
Kurser med fokus på blandt andet LEAN og andre tilgange til at optimere processen i produktionen har ført til meget konkrete ændringer, der giver værdi i hverdagen. Både for den enkelte medarbejder og virksomheden samlet set.
UCN act2learnErhverv har sammen med Svanehøj udviklet en række uddannelsesforløb hvor medarbejdere på tværs af produktionen deltager i de samme grundkurser for at sikre en fælles tilgang og derudover tilbydes udvalgte afdelinger mere specifikke kurser med fokus på ex værdistrømsanalyse og LEAN.
I alt har omkring 80 medarbejdere været på basiskursus, og de fleste derefter på specialekursus.
Nye arbejdsgange
Rasmus Blach er ansat i slutmontagen i produktionen i Svenstrup, og han er ikke i tvivl om, at forløbet med UCN act2learn har haft en positiv effekt på det daglige arbejde i produktionshallen. Han oplever især et meget konkret udbytte af, hvordan alt er organiseret i hallen og på lageret.
- Vi har optimeret meget i forhold til, hvor alt står. Vi går slet ikke så mange skridt som før for at hente ting. Vi kørte også rigtig meget unødvendigt med kranen tidligere. Nu ved vi rent faktisk, hvor tingene står og bruger mindre tid på at lede efter dem, fortæller han.
For ham har det været afgørende, at alle har været med på kurserne og været med til at skabe ændringerne.
- Vi har arbejdet meget med at komme væk fra tanken om, at 'det har vi altid gjort, så det er der ingen grund til at ændre på', fortæller Rasmus.
Effekt fra dag 1
Mads Lausten er industritekniker og har sammen med kollegerne i afdelingen sat sig for at optimere fremgangsmåden, når de klargør maskinerne. Helt konkret har de filmet hele processen og efterfølgende sammen gennemgået, hvor de med fordel kan gøre noget anderledes.
- Vi har fået et bedre overblik over, hvor lang tid vi egentlig bruger og på hvad. Meget af det vi gør, er rutine, og måske er det ikke den hurtigste måde at gøre tingene på, det er vi begyndt at tænke meget mere over, konstaterer Mads Lausten.
Efter projektet med at filme, har de allerede umiddelbart efter kunne foretage flere optimeringer, og derved halveret opstillingstiden på flere emner. Det er detaljer som at bruge smartere værktøj eller klargøre til næste produktion tidligere i processen.
Point til akademiuddannelse
Flere af forløbene er såkaldte micro credentials, der er kendetegnet ved at afslutte med eksamen eksempelvis en multiple choice test, der udløser 1-2 ECT point.
- Det betyder, at man kan lade kurserne, der for eksempel varer to halve dage, indgå i en akademiuddannelse. Normalt er et akademimodul mere omfattende i forhold til undervisning og opgaveskrivning og giver typisk 5-10 ECTS point. Med micro credentials kan man få ECTS point til en samlet akademiuddannelse. Hvis man ikke er interesseret i at samle point til en akademiuddannelse, kan man blot se konceptet som et kvalitetsstempel på de kurser, man deltager i, forklarer Jonas Frendrup, der er udviklings-konsulent hos UCN act2learn og har været med til at udvikle forløbet hos Svanehøj.
Fleksibel uddannelse
UCN act2learn Erhverv tilbyder vejledning fra vores konsulenter og skræddersyet efteruddannelse til medarbejdere og ledere. Det kan enten være i form af enkelte kurser og temadage eller et længevarende samarbejde med sparring og en række kurser og micro credentials, som det er tilfældet hos Svanehøj.
Vil du vide mere?
Kontakt Jonas Frendrup på jog@ucn.dk eller 7269 1664 hvis du vil vide mere om, hvad vi kan tilbyde inden produktionsoptimering og automation.