Gå til hoved indhold

Ved årsskiftet blev det et krav, at man skal anvende VE-godkendte installatør- eller montørvirksomheder for at opnå tilskud til installation af varmepumper fra skrotningsordningen. Samme krav bliver gældende for tilskud fra bygningspuljen efter 1. april 2021

Vicki Banch Friis Frederiksen er salgs- og forretningsudvikler ved UCN act2learn Erhverv, og hun fortæller, at certificeringskurset har været så efterspurgt i efteråret, at flere af holde har haft venteliste.

- Vi har stået i en situation, hvor vi reelt har været flaskehalsen for at få certificeret de nordjyske installatørvirksomheder, og vi har derfor oprettet en række hold i et forsøg på at følge med efterspørgsel. Her i starten af det nye år er der stadig interesse for forløbene. Trods den aktuelle nedlukning af den fysiske undervisning, så er der stadig interesse for forløbene, og vi har derfor netop startet et online hold med 16 kursister, som skal certificeres, fortæller hun.

Forventningen er også, at der fortsat vil være stor interesse for forløbene frem mod 1. april, hvor de nye regler træder i kraft i forhold til at få tilskud fra bygningspuljen.

Vicki Banch Friis Frederiksen fortæller, at certificeringen afvikles som et akademimodul med fire dages undervisning og efterfølgende opgave og eksamen, der giver 5 ECTS point. Udover at få papir på, at de er VE-godkendte, får kursisterne også andre kompetencer med i bagagen.

- Forløbet gør blandt andet også kursisterne i stand til at rådgive om oplagte energibesparende foranstaltninger i forbindelse med etablering af varmepumper, ligesom emner som vurdering af konsekvenserne af forskellige løsninger med hensyn til miljø, komfort og økonomi er en del af pensum, giver hun som eksempel.

For at ansøge om at komme på listen over VE-godkendte virksomheder, kræver det, at virksomheden har mindst én VE-uddannet medarbejder.