Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den pædagogiske diplomuddannelse

Det vil være muligt at deltage i modulet hjemmefra via hybrid synkron eller asynkron online undervisning.

Hvad får du ud af modulet?

Hvis du ønsker at blive endnu bedre til at modtage nyankomne børn, unge og voksne i både modtagetilbud og almenklasser, er dette modul lige noget for dig.

Når du har gennemført modulet, er det målet, at du:

  • kan afdække flersprogede børn, unge og voksnes faglige og sproglige kompetencer med henblik på at stilladsere læreprocesser
  • kan planlægge, gennemføre og evaluere sprogudviklende modtageundervisning med afsæt i teoretisk viden om andetsprogstilegnelse, andetsprogspædagogik og modtagedidaktik
  • kan inddrage flersprogethed som ressource i læringen samt inddrage hjemmet som støtte for børn og unges skolegang og læring
  • kan skabe sammenhæng mellem basisundervisning og fagundervisning og overgangen mellem modtagetilbud og almenundervisning
  • kan tilrettelægge en struktureret og tryg skolehverdag på baggrund af indsigt i særlige læringsbetingelser for nyankomne, herunder traumatisering.
  • bruger din nye viden til at udvikle din egen praksis og specialisering inden for dansk som andetsprog

Modulets målgruppe

Modulet henvender sig til lærere, pædagoger, DSA-vejledere, konsulenter og andre, der arbejder med nyankomne børn, unge og voksne.

Hvad arbejder vi med på modulet?

På modulet lærer du, hvordan du afdækker flersprogede børn, unge og voksnes faglige og sproglige kompetencer. Du får også teoretisk viden om flersprogethed, andetsprogspædagogik og modtagedidaktik, som du kan inddrage i det praktiske arbejde med at lave en struktureret og tryg skolegang for nyankomne.

Selvom fokus på modulet er på sprogudviklende basisundervisning, vil du også få indsigt i de særlige læringsbetingelser for nyankomne, herunder traumatisering. Du vil lære at samarbejde med ledelse, kolleger og samarbejdspartnere om elevernes overgang fra modtagetilbud til almen- undervisning, uddannelsesforløb og job.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Vi lægger vægt på, at du hele tiden bliver udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviser, gruppebaserede diskussioner og øvelser samt individuelle refleksioner. Det vil være muligt at deltage i modulet hjemmefra via hybrid undervisning.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Tina Bülow Pedersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
TBP@ucn.dk
Telefon:
72691722

Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring

Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer. 

Udkommer 2-4 gange om året.