Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den pædagogiske diplomuddannelse

Er du interesseret i at opnå kompetence til at kunne kvalificere kommunikation, udvikle mestringsevnen og bevare livsduelighed for den enkelte unge/voksen?

Så er dette modul noget for dig.

Hvad får du ud af modulet?

Du vil få viden om det neuropsykologiske område med fokus på hjernens opbygning samt indblik i, hvordan de psykologiske teorier ses i forhold til kognition, emotion, mentalisering og det sociale.

Indholdet i modulet vil kvalificere dig til at anvende neuropædagogik i arbejdet med børn, unge og voksne med særlige behov. Det neuropsykologiske perspektiv giver specialpædagogiske muligheder, der kan skabe sammenhæng mellem årsager til indlæringsvanskeligheder, og de muligheder der kan være gennem neuropædagogisk intervention.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Vi lægger vægt på, at du hele tiden bliver udfordret til at omsætte teorien til din praksis og dine erfaringer. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviser, gruppebaserede diskussioner/øvelser og individuelle refleksioner.

Hvad arbejder vi med på modulet?

Neuropsykologi bygger på teoretisk viden om relationen mellem hjerne, krop, omgivelser og individet samt menneskets adfærd. På modulet arbejder vi med koblingen mellem det, som sker i hjernen, konkrete situationer mellem mennesker og hvilken betydning det har at blive mødt og forstået som menneske.

Du vil på modulet arbejde med kobling mellem neurologi, psykologi, filosofi, sociologi, pædagogik/specialpædagogik og didaktik.

Du vil opnå viden om, hvorledes strukturer og processer i hjernen regulerer adfærd og tænkning.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Tina Bülow Pedersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
TBP@ucn.dk
Telefon:
72691722

Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring

Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer. 

Udkommer 2-4 gange om året.