Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sociale diplomuddannelse

Med en styrket teoretisk viden kan du både udvikle din egen daglige praksis, og samtidig blive en bedre sparringspartner for kolleger og eksterne samarbejdspartnere, når du arbejder med udsatte børn og unge.

Modulet er for dig, der ønsker at få opdateret din viden og, i endnu højere grad, basere dine faglige vurderinger og beslutninger på forskningsbaseret viden.

Modulet kan tages som selvstændig efteruddannelse eller indgå som en del af Den sociale diplomuddannelse. Modulet er et retningsbestemt valgmodul, der indgår i retningen Børn og unge.

Hvad får du ud af modulet?

Når du har gennemført modulet, har du de bedste forudsætninger for at:

  • vurdere komplekse problemstillinger omkring udsatte børn, unge og familier ved hjælp af relevant teori, forskning og erfaringsbaseret viden - samt begrunde dine faglige valg med denne viden
  • arbejde teoribaseret med børn og unge i familien, tilknytning og separation samt forståelse af familiens dynamik
  • udvikle din egen praksis på et stærkt vidensbaseret grundlag

Fagligt indhold

Modulet sætter bl.a. fokus på:

  • Teoriforståelse i socialt arbejde med udsatte børn, unge og familier
  • Sociologiske, social-psykologiske og psykologiske teorier om børn, unge og familier
  • Indføring i udvalgte teorier og forskning, samt anvendelse af disse i arbejdet med udsatte børn, unge og familier samt deres netværk
  • Den nyeste viden inden for socialt arbejde med udsatte børn og unge

Hvem henvender forløbet sig til?

Modulet er for dig, som arbejder med udsatte børn og unge, det kan være som myndighedssagsbehandler, pædagog, lærer, sundhedsplejerske mv.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.

Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.