Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sociale diplomuddannelse

Problemstillingerne på børnehandicapområdet er både komplekse og følsomme af natur. Derfor er det vigtigt, at du har viden om forskellige tilgange til arbejdet, samt lovgivningen på området. Med modulet ”Tilgang og begreber på børnehandicapområdet” står du stærkere i dit arbejde med en grundlæggende forståelse for det komplekse arbejdsfelt, og evnen til at omsætte din viden til konkrete indsatser.

Modulet kan tages som selvstændig efteruddannelse eller indgå som en del af Den sociale diplomuddannelse. Modulet er et retningsbestemt valgmodul, der indgår i retningen Børnehandicap.

Hvad får du ud af modulet?

Forløbet klæder dig på til at:

  • vælge relevante løsningsmodeller i forhold til problemstillinger for børn og unge med funktionsnedsættelser, samt deres familier og netværk
  • håndtere problemstillinger med afsæt i de lovgivningsmæssige rammer samt udvalgte teorier og erfaringsbaseret viden i arbejdet med målgruppen
  • understøtte overgange mellem handicapområdet og andre områder - eksempelvis almenområdet

Fagligt indhold

  • Teorielementer og forskning på børnehandicapområdet
  • Handicapforståelser herunder begrebet funktionsnedsættelser
  • Tab, sorg og krise i forbindelse med at leve med funktionsnedsættelser - både som barn og ung samt i familien
  • Tilgange til arbejdet med børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familie og netværk
  • De lovgivningsmæssige rammer på børnehandicapområdet med vægt på regler om særlig støtte og handicapkompenserende regler
  • Overgange og sammenhænge mellem børnehandicapområdet og andre relevante områder, herunder det sociale område, almenområdet, voksenhandicapområdet og beskæftigelsesområdet

Hvem henvender forløbet sig til?

Modulet er målrettet dig der arbejder med børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier og netværk – det kan eksempelvis være i jobbet som sagsbehandler, pædagog, lærer eller ergoterapeut.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.

Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.