Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Du vil i løbet af modulet tilegne dig viden om udvalgte sygdomme. Du vil få færdigheder til at begrunde sammenhænge mellem sygdomme og fortolkning af analyseresultater og dermed øge dine kompetencer til at træffe faglige beslutninger med henblik på udvikling af det bioanalytiske arbejde samt indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde om udvikling af den professionsfaglige praksis i relation til diagnostik, behandling og forebyggelse.

Modulet er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Det er muligt at tage modulet som del af en samlet diplomuddannelse med retningen Professionspraksis, men det er også muligt at tage det som selvstændig efteruddannelse.

Hvad får du ud af modulet?

Du vil i løbet af modulet tilegne dig viden om og forståelse af sammenhænge mellem udvalgte sygdomsgrupper og biomedicinske analyseresultaters fortolkning i forbindelse med diagnostik, behandling og forebyggelse.

Derudover vil du tilegne dig færdigheder og kompetencer til bl.a. at:

  • begrunde sammenhænge mellem sygdomme og analyseresultaters fortolkning i takt med den videnskabelige, teknologiske og samfundsmæssige udvikling
  • formulere, vurdere, begrunde og formidle bioanalytiske problemstillinger og handlemuligheder i forbindelse med diagnosticering, behandling og forebyggelse
  • indgå i et fagligt og tværfagligt samarbejde om udvikling af din professionsfaglige praksis

træffe faglige beslutninger med henblik på udvikling af det bioanalytiske arbejde

Hvem henvender modulet sig til?

Modulet retter sig mod bioanalytikere, som ønsker viden om udvalgte sygdomme og kompetencer til at fortolke analyseresultater med henblik på diagnostisk, behandling og forebyggelse.

Fagligt indhold

På modulet indgår en række temaer, som er helt centrale for dit arbejde med analyser og fortolkning af analyseresultater med henblik på diagnostik, behandling og forebyggelse:

  • Fysiologi, anatomi, patologi
  • Anvendt immunologi, biokemi, molekylærbiologi, cellebiologi og genetik samt mikrobiologi
  • Biomedicinske analyser og undersøgelsesmetoder i relation til udvalgte sygdomsgrupper
  • Anvendelse af analyse- og undersøgelsesmetoder i diagnostik, behandling og forebyggelse af udvalgte sygdomme og sygdomsgrupper
  • Anvendt statistik i relation til ovenstående

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.