Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Arbejder du som ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske eller anden fagprofessionel eks. som konsulent, sagsbehandler, mm. med borgere med erhvervet hjerneskade?

Har du brug for at øge din kompetence i at tilrettelægge og varetage rehabilitering af borgere med fokus på fysiske og sensomotoriske følger efter erhvervet hjerneskade? Så er dette modul et som passer til dit behov.

Modulet sætter fokus på faglighed i den kommunale opgaveløsning og rehabiliteringsopgave målrettet borgere med erhvervet hjerneskade.

Vi bygger videre på din viden og erfaringer på området. Vi anbefaler at du har grundlæggende viden i hjernens opbygning og funktion samt skadetyper og lokalisation.

Hvad arbejder vi med på modulet?

Vi sætter fokus på rehabilitering af hjerneskaderamte borgere ud fra et neuropsykologisk perspektiv med fokus på fysiske og sensomotoriske følger efter erhvervet hjerneskade.

Du vil arbejde med de motoriske, sensomotoriske, adfærdsmæssige og handlingsmæssige konsekvenser af hjerneskaden, både i forhold til undersøgelse og udredning, og i forhold til interventionsmuligheder. Du vil arbejde med relevante teorier, modeller og strategier på området. Desuden arbejder vi med temaer som helhedsorienteret og tværfagligt samarbejde og en sammenhængende rehabiliterings indsats.

Vi tager udgangspunkt i den evidens og best practice der findes på området. Du får ligeledes mulighed for at få undervisning i at søge litteratur og forsknings- og undersøgelsesresultater på UCN's biblioteksdatabase og andre elektroniske ressourcer.

Afslutningsvis ligger der en skriftlig prøve med individuel intern vurdering efter 7-trins- skalaen, hvor vi vil tage udgangspunkt i den viden, de færdigheder og kompetencer du har tilegnet dig på modulet.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Modulet er et deltids modul med undervisning en gang om ugen. Herudover ligger der forberedelse til undervisning, individuelle forløb, gruppeopgaver samt eksamen. Det vil sige at arbejdsbelastningen på modulet svarer til et deltidsforløb med 2,5 arbejdsdag om ugen.

Vi arbejder med udviklingsbaseret og forskningsorienteret praksisfordybelse. Dette betyder at vi i undervisningen tager udgangspunkt i dine erfaringer fra praksis.

Således vil centrale problemstillinger, dilemmaer, konflikter samt interesse- og udviklingsfelter inden for områderne blive belyst og bearbejdet.

For at knytte din praksis til modulets teorier indgår praksisbeskrivelser og cases i undervisning og gruppearbejde. Praktiske eksempler og øvelser vil ligeledes indgå i undervisningen.

Hvad får du ud af modulet?

På modulet får du mulighed for at tilegne ny viden og forståelse indenfor rehabilitering af hjerneskaderamte i relation til fysiske og sensomotoriske følger.

Efter modulet vil du være i stand til at identificere og analyse problemstillinger i forhold fysiske og sensomotoriske følger efter erhvervet hjerneskade. Der ud over vil du være i stand til at tilrettelægge, varetage og evaluere rehabiliteringsforløb i en tværfaglig og helhedsorienteret sammenhæng.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.