Digitale forandringsprocesser
Du præsenteres på modulet for en række af de nye digitale teknologier, der anvendes til at udvikle den offentlige forvaltning. Du kommer bl.a. til at arbejde med potentialerne ved at anvende nye teknologier som fx beslutningsunderstøttende AI, Generativ AI og Robot Process Automation i den administrative profession. Det sker med udgangspunkt i en generel teknologiforståelse samt en forståelse af samspillet mellem teknologi, organisation og jura.
På modulet arbejder vi med overgangen fra manuel sagsbehandling til automatiseret sagsbehandling og brugen af robotsoftware. I den forbindelse arbejder vi bl.a. med arbejdsgangsanalyser og innovationsmetoder.
Derudover arbejder vi med udvikling og styring af de eksisterende offentlige services på baggrund af Big Data.
Hvad får du ud af modulet?
Du bliver i stand til at:
- Håndtere komplekse digitale forandringsprocesser i egen organisation
- Selvstændigt indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde omkring digitale forandringsprocesser i egen organisation
- Identificere eget læringsbehov inden for digitale forandringsprocesser
- Forstå og reflektere over den digitale transformation af den offentlige forvaltning med udgangspunkt i en generel teknologiforståelse
Hvem henvender forløbet sig til?
Modulet er for dig, der arbejder med forvaltning og administration i en kommune, region eller på en af statens arbejdspladser.
Fagligt indhold
- Kan anvende relevante innovationsmetoder og arbejdsgangsanalyser i forbindelse med digitale forandringsprocesser
- Kan vurdere anvendeligheden af mønstre i Big Data inden for den offentlige forvaltning samt begrunde og udvælge nye områder for serviceudvikling
- Kan formidle problemstillinger og løsninger i forbindelse med automatiseret sagsbehandling og Big Data
- Har indsigt i de nyeste teknologier såsom AI og RPA samt potentialer og faldgruber ved at anvende disse i de administrative processer
Videreuddannelse med udgangspunkt i dine erfaringer
Undervisningen på modulet er praksisnær og handlingsorienteret, og vi lægger stor vægt på, at du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag et.
Undervisningen er derfor tilrettelagt som et samspil mellem dine erfaringer og det teoretiske indhold. Faglige diskussioner, oplæg, gruppearbejde mv. tager derfor udgangspunkt i din og dine medstuderendes hverdag.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Jette Andreasen
Studievejleder
Få seneste nyt fra UCN act2learn Ledelse og Organisation
Nyhedsbrevet byder på overblik over aktuelle moduler og kurser, ligesom du bliver præsenteret for gode råd til dit arbejde og kan læse om andre kursister og studerendes erfaringer med at tage uddannelse hos UCN act2larn inden for ledelse og organisation.
Nyhedsbrevet udkommer 4-6 gange om året.