Diagnoser
På dette kursus vil du få generel viden om forskellige diagnoser og komorbiditet samt ICD-11 (10). Desuden vil kurset omhandle diagnosernes betydning for den enkelte i et socialt, pædagogisk, humanistisk, sundheds- og samfundsmæssigt perspektiv. Du vil komme til at arbejde både på et videns-, metodisk og refleksivt niveau.
På kursets sidste dag vil der blive arbejdet med jeres egne cases i et faciliterende og supervisions perspektiv.
Arbejder du indenfor det specialiserede socialområde?
Fx på et botilbud, et opholdssted, en døgninstitution eller lignende? Så får du modulet med start den 1. februar 2026 eller 1. februar 2028 betalt!
Social- og Boligstyrelsen har afsat midler til betaling af deltagergebyret for efteruddannelse af personale på det specialiserede socialområde. Vi kan tilbyde 20 gratis pladser. Pladserne er først-til-mølle.
Vigtigt i forbindelse med tilmelding
Når tilmeldingen fører dig ind på nemStudie, skal du under betalingsmetode vælge "min arbejdsgiver betaler" (selvom moduler er gratis) og uploade et dokument med EAN-nummer eller CVR-nummer på din arbejdsgiver.
Læs mere om de gratis pladser udbudt af Social- og Boligstyrelsen og få svar på spørgsmål.
Målgruppe
Kurset henvender sig til lærere, pædagog- og sundhedsfaglige, der har behov for viden om forskellige diagnoseperspektiver.
Fagligt indhold
- Gennemgang af enkelte diagnoser som f.eks. skizofreni, bipolar lidelse, depression, autismespektrumforstyrrelser, ADHD, personlighedsforstyrrelser, angst, selvskade og traumer/ PTSD
- Personlighed, omsorgssvigt og tilknytning
- Individuelle, sociale, organisatoriske og kulturelle konteksters betydning for arbejdet med udvalgte målgrupper
- Teoretiske perspektiver og problemstillinger, herunder normalitet, afvigelse, etik, inklusion og eksklusion
- Introduktion til udvalgte metodiske tilgange
- Forholdet mellem pædagogik, diagnoser, sundhedssystemet og samfund
Målet med kurset er
- At få indsigt i relevante socialfaglige, etiske, sundhedsfaglige og pædagogiske områder i relation til forskellige diagnose- og trivselsmæssige problemstillinger
- At opnå viden om og forståelse for diagnosers betydning set i forhold til trivsel, udvikling og læring
- At kunne analysere, reflektere over og formulere problemstillinger samt opsætte pædagogiske handleforslag i praksis i relation til arbejdet med børn, unge og borgere
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Hvis tilmeldingsknappen er synlig – også efter tilmeldingsfristen – betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt. Vær opmærksom på, at tilmelding er bindende.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.