Gå til hoved indhold
Øvrig uddannelse
National Grunduddannelse - NGU

Derfor har man behov for at få adgang til verden gennem de taktile og kinæstetiske sanser.

Det er vigtigt for personer med medfødt døvblindheds trivsel og udvikling, at de har adgang til kompetente partnere. Partnerkompetence handler primært om, at man på en nærværende måde møder personer med medfødt døvblindhed sådan, at han oplever sig selv, som en der er og har et kommunikerende jeg.

På NGU får kursusdeltagerne grundlæggende viden om kompleksiteten af det dobbelte sansetab og dennes betydning for at udvikle sociale og kommunikative kompetencer, og bliver i stand til at omsætte denne viden i en pædagogisk praksis.

National Grunduddannelse – specialpædagogik med personer med medfødt døvblindhed – er et efteruddannelsestilbud til professionelle, der arbejde med og for mennesker med funktionsnedsættelsen medfødt døvblindhed. Optagelsen på NGU forudsætter, at kursusdeltageren har gennemført CDH's Basisuddannelse, eller et andet tilsvarende uddannelsesforløb.

Fire moduler fordelt over to år

På den National Grunduddannelse får kursusdeltagerne mulighed for at fordybe sig i en række særlige specialpædagogiske interessefelter inden for døvblindområdet. Undervisningen vil inddrage resultater fra aktuelle forsknings- og udviklingsarbejder fra døvblindområdet.

National Grunduddannelse sigter mod, at kursisterne tilegner sig kendskab til didaktiske og metodiske principper som grundlag for tilrettelæggelse af undervisning og pædagogisk arbejde i forhold til mennesker med funktionsnedsættelsen medfødt døvblindhed.

Indholdsmæssige temaer

  • Sansernes samspil – hvordan tilrettelægger vi, når flere sanser har nedsat funktion?
  • Det dobbelte sansetab – i dialogisk og udviklingsmæssigt perspektiv, hvordan samskaber vi udvikling og understøtter den enkeltes potentialer?
  • Meningsdannelse gennem meningsfulde aktiviteter – hvordan skaber vi mening og en følelse af sammenhæng i de aktiviteter vi er sammen om?
  • Sprogudvikling, sproglighed og overgang til kultursproget – hvordan får vi øje på sprog, der udgår fra kroppen?
  • At lære at se – videoanalyse som pædagogisk arbejdsredskab

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Ann Dyreborg Reichstein

Administrativ medarbejder

E-mail:
adr@ucn.dk
Telefon:
72690402

Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring

Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer. 

Udkommer 2-4 gange om året.