Gå til hoved indhold

Øvrig uddannelse

Sundheds­­administration

En fleksibel akademiuddannelse baseret på akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration samt akademiuddannelsen i sundhedspraksis målrettet lægesekretærer og sundhedsadministrative medarbejdere.

Fremtidens sundhedsvæsen stiller store krav til koordinering og administration og kræver bred faglighed inden for administration, jura, kommunikation og data kombineret med viden om sundhed og sygdomslære.

En fleksibel uddannelse indenfor Sundhedsadministration er en kompetencegivende uddannelse på akademiniveau, der er skræddersyet til hverdagen som lægesekretær eller sundhedsadministrativ medarbejder.

Uddannelsesforløbet bygger på akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration og akademiuddannelsen i sundhedspraksis, og du skal være opmærksom på, at der vil komme til at stå Fleksibel akademiuddannelse (offentlig forvaltning og administration) på det endelige uddannelsesbevis. Uddannelsesforløbet klæder medarbejderen på til at løse udviklingsorienterede, koordinerende og samarbejdsorienterede opgaver i en sundhedsfaglig praksis.

Den skræddersyede uddannelse er en pendant til den nye sundhedsadministrative koordinatoruddannelse og giver bl.a. lægesekretærer mulighed for at blive up-to-date med nyeste viden på området og blive (endnu) bedre klædt på til at bistå med administration og koordinering i mange sammenhænge.

Hvad får du ud af uddannelsen

Med uddannelsesforløbet indenfor sundhedsadministration i bagagen vil medarbejderne kunne løse endnu flere administrative og planlægningsmæssige opgaver i sundhedssektoren, indgå i udviklingsopgaver og være med til at skabe sammenhæng i det enkelte patientforløb

Det særlige ved dette uddannelsesforløb er, at det er:

  • et fælles uddannelsestiltag på tværs af danske professionshøjskoler i hele landet
  • udviklet i samarbejde med flere danske regioner og ledende lægesekretærer
  • forankret i det samme faglige miljø som den nye sundhedsadministrative koordinator, hvilket betyder, at det er rettet mod dels den faglighed, der er på den sundhedsadministrative koordinatoruddannelse og dels det administrative arbejde i sundhedsvæsenet i praksis.

Uddannelsen tilrettelægges i samarbejde med Regionen så den tilpasses netop jeres behov og aktualiseres ind i jeres praksis.

Du får inspiration, faglige og personlige udfordringer samt et netværk, som udvikler dig til at kunne arbejde som kompetent procesfacilitator.

Hvem henvender uddannelsen sig til

Uddannelsen henvender sig til lægesekretærer og andre administrative medarbejdere i sundhedsvæsenet med minimum 2 års relevant erhvervserfaring.

Fagligt indhold

Uddannelsens indhold er målrettet den sundhedsadministrative praksis, og du vil bl.a. kunne komme til at beskæftige dig med:

  • Administration og koordinering
  • Metoder og tilgange til at arbejde med kvalitet og dokumentation
  • Retlige rammer og behandling af data i sundhedsvæsenet
  • Kommunikation med kolleger, patienter og pårørende

Mere information om uddannelsen

Få vejledning og mere at vide

Camilla Brogaard Hansen

Administrativ medarbejder

E-mail:
cah@ucn.dk
Telefon:
72690409

Birgitte Nørgaard Jensen

Udviklingskonsulent

E-mail:
bin@ucn.dk
Telefon:
72691739

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676
Kontaktperson på modulet Pædagogik og kommunikation - praktikvejledning for lægesekretærer og sundhedsadministrative medarbejdere.

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.