Historie

Læs om Professionshøjskolen University College Nordjyllands (UCN) historie som organisation

Historien kort fortalt

UCN og de øvrige professionshøjskoler i Danmark blev dannet i forlængelse af Lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser, som Folketinget vedtog i 2007. Sektoren omfatter i dag syv professionshøjskoler og to ingeniørhøjskoler.

UCN har formelt eksisteret siden 3. juli 2007 og har efterhånden mange års erfaring med uddannelse. UCN er nemlig en fusion mellem flere uddannelsesinstitutioner.

Det første år omfattede UCN det tidligere CVU Nordjylland (Hjørring Seminarium, Aalborg Seminarium, Socialpædagogisk Seminarium og Skipper Clement Seminariet) og Sundheds CVU Nordjylland (Sygepleje- og Radiografskolen i Aalborg, Vendsyssel Sygeplejeskole, Danmarks Jordemoderskole i Aalborg samt Fysioterapeut- og ergoterapeutskolen). UCN udbød dengang otte professionsbacheloruddannelser samt en række kurser, efter- og videreuddannelser inden for pædagogik og sundhed.

UCN er den første professionshøjskole, der fusionerede med et erhvervsakademi. Det skete 1. januar 2009, hvor Nordjyllands Erhvervsakademi (NOEA) blev en del af den nordjyske professionshøjskole. NOEA var dannet seks år tidligere i et samarbejde mellem Aalborg Handelsskole og Aalborg Tekniske Skole (nu Tech College Aalborg). UCN's uddannelsesudbud voksede til 23 erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser inden for business, pædagogik, sundhed og teknologi, en ny kursusafdeling kom til og institutionen fik et internationalt fokus med flere hundrede studerende fra udlandet.

I 2015 udbyder UCN 27 erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser samt 8 overbygningsuddannelser (top-up), den internationale afdeling er vokset til over 1.400 studerende, og kurser, efter- og videreuddannelse er samlet i en særlig afdeling kaldet UCN act2learn.

Følg os på LinkedIn

Følg UCN på Facebook

Servicecentrets HelpDesk

IT-vejledninger

Ledige stillinger