Hurtig integration giver UCN-dimittender klar fordel

Når Logimatic skal ansætte, kigger de ofte efter dimittender fra UCN, da de faglige og praktiske kompetencer hos de færdiguddannede skaber en gnidningsfri integration hos virksomheden.

Den aalborgensiske softwarevirksomhed Logimatic vil gerne se en effektiv proces, når ansatte skal omsætte deres viden til praktiske opgaver. Derfor vælger de ifølge udviklingschef Henrik Nygaard ofte dimittender fra UCN, da de hurtigt kan indlemmes i virksomheden.

- Vi kan meget hurtigt integrere dem, fordi de kommer med nogle kompetencer, som vi efterspørger og som kan benyttes i virksomheden, siger Henrik Nygaard.

Et tæt samarbejde med UCN betyder, at Logimatic allerede ved, hvad dimittenderne fra professionshøjskolen står for.

- Gennem de seneste år har vi haft et tæt samarbejde med UCN. Vi ved ud fra flere praktikforløb, hvad det er for nogle kompetencer, som dimittender fra UCN har, lyder det fra Logimatics udviklingschef.

Det betyder også, at praktikanterne fra UCN oftest har en klar fordel i forhold til en fastansættelse, da UCN tilrettelægger deres uddannelser efter, at de studerende skal indgå i en virksomhed.

Det sker blandt andet igennem succesfulde praktikforløb, så sikrer man, at UCN-dimittenderne står stærkt i en ansættelsesproces.

- Der er en meget høj mulighed for, at man kan blive fastansat efter et praktikforløb. Vi er en virksomhed i vækst, og når vi samtidigt har gode erfaringer med UCN-praktikanter, så højner det chancerne, siger Henrik Nygaard.

Elias Bahodi har netop gennemgået sådan et praktikforløb i forbindelse med sin uddannelse og fik en fastansættelse efter endt uddannelse. Som UCN-dimittend er han godt klædt på til at bidrage fra dag ét hos sin arbejdsgiver.

- På UCN lærer man en masse forskellige udviklingsmodeller, som er baseret på de teknologier, der benyttes i virksomhederne. Det klæder UCN-dimittenderne godt på. Vi kender de værktøjer, som benyttes i virkeligheden, siger datamatikeren.

Især det erhvervsrettede udgangspunkt hos UCN betyder, at dimittenderne allerede har praktiske kompetencer, som ikke fås på andre uddannelser.

- UCN’s uddannelser er utrolig virksomhedsnære, og når vi laver projekter, relaterer de sig altid til virkeligheden, hvilket betyder, at vi har en praktisk fordel, lyder det fra dimittenden.

 

 

 

Få mere inspiration til samarbejde