Gå til hoved indhold

Julie er uddannet bioanalytiker og arbejder i dag på Regionshospital Hjørring, hvor hun blandt andet arbejder med at behandle kræftprøver og stille diagnoser i samarbejde med patologer. Hun sætter både pris på det vigtige formål med arbejdet og, at hun kan videreudvikle sin interesse i bl.a. teknologi og processerne bag, som sikrer høj kvalitet og sikkerhed.

Hvilke arbejdsopgaver har du?

Jeg er ansat i en fuldtidsstilling som bioanalytiker på Patologisk Anatomisk Institut på Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Som bioanalytiker på den patologiske afdeling hjælper vi med at diagnosticere blandt andet kræft. Det gør vi i samarbejde med læger med speciale i patologi (patologer), som også er ansat i afdelingen.

Når man arbejder som bioanalytiker, kræver det, at man kan levere arbejde i høj kvalitet, da prøverne kræver kvalitet for, at vores patienter får den absolut bedste behandling. Mit arbejde som bioanalytiker går blandt andet ud på at være i udskæringen, hvor alle vores prøver bliver behandlet. Her beskriver, måler og finder vi det væv, som skal undersøges. Derudover er en af vores andre hovedopgaver mikrotomi. Her bliver vævsprøverne efter udskæring, vævspræparering og indstøbning mikrotomeret i helt tynde snit og fisket på objektglas. Derefter farver en bioanalytiker vævssnittene, inden de bliver sendt ud til patologerne.

Jeg har siden min ansættelse på afdelingen været så heldig at få lov til at tage et modul af en diplomuddannelse. Det betyder, at jeg er uddannet til at må udskære større og mere komplekse vævsprøver, en opgave som er overtaget fra patologerne.

På min afdeling har vi superbrugere. Det betyder, at jeg har ansvaret for farvemaskinerne og specialfarvningslaboratoriet samt vævspræpareringen og indstøbningen. Derfor har jeg ansvaret for blandt andet bestilling af reagenser samt at sørge for, at maskinerne er i drift. Det er også os som superbrugere, der har kontakten til firmaerne, hvis vores maskiner f.eks. ikke virker optimalt.

Hvad er du mest glad for ved jobbet?

Jeg glæder mig altid til at skulle på arbejde, fordi det, jeg laver, er fedt og spændende. Derudover har jeg en chef, som giver mig mulighed for at udvikle mine faglige kompetencer.

Jeg synes samtidig, at det gør rigtig meget ved min arbejdsglæde, at jeg ved, mit job er meget meningsfyldt. Det betyder for mig, at jeg ved, der sidder nogle patienter derude på den anden side og venter på et svar, som vi bioanalytikere medvirker til, at de kan få.

Udover det faglige, som gør jobbet fedt, skal vi da heller ikke komme udenom, at arbejdsglæden selvfølgelig også afspejles i at have nogle rigtig gode kollegaer, som man kan have det sjovt med både på arbejde og udenfor arbejde.

...der sidder nogle patienter derude på den anden side og venter på et svar, som vi bioanalytikere medvirker til, at de kan få.

Hvordan har uddannelsen forberedt dig?

I forbindelse med uddannelsen som bioanalytiker har man flere praktikophold, og på den måde kom jeg som studerende ud og fik fingrene i arbejdet som bioanalytiker. Jeg synes, praktikkerne på studiet var rigtig gode, så man på den måde fik koblet det teoretiske og praktiske sammen. Dermed føler jeg, at man blev klædt godt på til at skulle ud på arbejdsmarkedet.