Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som byggetekniker.

Som færdiguddannet byggetekniker har du mulighed for at arbejde med planlægning, styring og gennemførelse af mindre bygge- og anlægsopgaver samt arbejde med projektering og fremstilling af industrielt fremstillede, præfabrikerede byggekomponenter.

Du skal dog også være klar over, at du med en uddannelse som byggetekniker ikke har de samme karrieremuligheder som fx en bygningskonstruktør. De fleste byggeteknikere bliver ansat ved entreprenører som formænd eller entrepriseledere. Det er også muligt at få job ved producenter af byggematerialer som fx betonelementprodukter.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Byggetekniker
  • Projektleder
  • Planlægger
  • Produktionskoordinator
  • Beregner

Adgang til overbygninger på UCN

Når du er uddannet byggetekniker, har du adgang til en række overbygninger på UCN. Det betyder ikke, at du er sikker på at blive optaget på overbygningen, men blot at du opfylder adgangskravene for at blive optaget. Overbygningerne har et begrænset antal pladser.

På UCN er byggetekniker adgangsgivende til følgende overbygninger:

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Tag din overbygning i udlandet

Du kan også vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Det er ikke kun på UCN, du kan tage en overbygning. Du kan undersøge dine muligheder på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakte deres studievejleder. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos den faglige studievejleder samt i den generelle studievejledning.

Studievejledning

Bjarne Sørensen
Studievejleder

Tlf. 72 69 15 04
bjs@ucn.dk