Vi spiller en central rolle i det sammenhængende patientforløb
Delvin Khan
Uddannet: Ergoterapeut 2009
Job: Leder i fysio- og ergoterapeutafdelingen
Arbejdsplads: Aalborg Universitetshospital
Delvin er ergoterapeut og i dag leder inden for ortopædkirurgien i nordjylland. Her varetager hun den daglige ledelse af ca. 36 medarbejdere, herunder ergoterapeuter og fysioterapeuter, fordelt på Aalborg Universitetshospital Nord, Farsø Sygehus og Tværfagligt Smertecenter. Før det har hun bl.a. arbejdet som almindeligt udekørende ergoterapeut men sidenhen læst videre på universitetet, hvor hun har taget en kandidatuddannelse i Klinisk videnskab og teknologi.
Hvilke arbejdsopgaver har du?
En væsentlig del af min rolle er personaleledelse, hvor jeg prioriterer bæredygtige relationer og sikrer et godt arbejdsmiljø. Mine medarbejdere - herunder ergoterapeuter - spiller en central rolle i det sammenhængende patientforløb, hvilket indebærer tæt samarbejde med læger, sygeplejersker og andre faggrupper.
Jeg fungerer som bindeled mellem ledelse og medarbejdere, hvor jeg omsætter overordnede strategier til konkrete handlinger. Jeg bygger bro mellem medarbejdernes ekspertise og eksterne krav og sikrer balance i en kompleks hverdag. Lige nu står vi overfor en historisk flytning af et hospital, hvor jeg også fungerer som arbejdsmiljøleder og sikrer psykologisk tryghed i forandringsprocessen.
Derudover er jeg hygiejneansvarlig og sikrer overholdelse af hygiejnestandarder for at minimere risikoen for infektioner og sygdomme. Forskning og uddannelse er tæt forbundne områder, og ny viden implementeres i klinisk praksis gennem retningslinjer, uddannelse og kvalitetsudvikling.
Jeg sidder også som lederrepræsentant i Rådet for tilknytning, rekruttering og uddannelse på Aalborg UH. I samarbejde med chefterapeuten og lederkollegaer leder jeg afdelingen som et samlet team, hvor medarbejderne inddrages i beslutningsprocesser i overensstemmelse med MED-aftalen. Jeg sikrer optimal udnyttelse af personalets ressourcer og opretholder høj faglig kvalitet i patientbehandlingen, hvilket skaber værdi for patienterne.
Hvad er du glad for ved jobbet?
Jeg ser meningsfuldhed i flere forskellige aspekter af min rolle og mit ansvar som leder. At gøre en forskel og se, hvordan mit lederskab positivt kan påvirke medarbejderne, organisationen og patientforløbene. Jeg øver mig i at have et klart ledelsesformål og at kunne sætte en meningsgivende retning, hvor integritet er en vigtig faktor, og det at kunne udøve etisk lederskab.
Lige nu er jeg optaget af min egen personlige udvikling, hvor jeg lærer og vokser som person i relationer med mine omgivelser. Relationer er dynamiske og et af de vigtigste værktøjer i ens ledelsesrygsæk – det handler jo om at skabe en følelse af sammenhold og fællesskab. Jeg er derfor lige startet på Region Nordjyllands egen lederuddannelse samt en uddannelse i Enneagrammer.
Jeg drives af tanken om, at ingen personer passer perfekt ind i en kasse, men mere om at vi som ledere vedvarende skal have en grundlæggende forståelse for de underliggende mønstre og motivationer, der er på en arbejdsplads.
Jeg drives af tanken om, at ingen personer passer perfekt ind i en kasse
Hvordan har uddannelsen forberedt dig?
Uddannelsen som ergoterapeut har givet mig redskaber til at analysere, hvordan mennesker udfører aktiviteter i deres daglige liv. Denne evne kan overføres til ledelse ved at forstå, hvordan teams og enkeltpersoner fungerer i deres arbejdsopgaver. Gennem mine praktikker og videre arbejdsliv er jeg blevet god til at identificere barrierer og finde løsninger, der optimerer arbejdsprocesser og forbedrer effektiviteten.
Jeg vil fremhæve den personcentrerede tilgang, hvor vi som ergoterapeuter arbejder med en dyb forståelse for den enkelte persons behov og ressourcer. Denne tilgang anvender jeg til at skabe et mere inkluderende og støttende arbejdsmiljø. Jeg vil også sige, at min baggrund og min kandidatgrad har styrket mine evner til at motivere og engagere medarbejdere ved at anerkende deres individuelle styrker og udfordringer.
Som ergoterapeut har jeg ofte arbejdet i tværfaglige teams og er vant til at kommunikere klart og effektivt med forskellige faggrupper. Dette styrker mine evner til at bygge relationer, formidle information og facilitere samarbejde mellem forskellige aktører.
Sidst men ikke mindst er ergoterapeuter trænede i at finde kreative og praktiske løsninger på komplekse problemer. Denne egenskab er afgørende i min lederrolle, hvor jeg skal kunne navigere i forandringer og finde nye veje til succes. Ergoterapeutuddannelsen indeholder en høj grad af etisk og professionel praksis, hvilket gør, at jeg har fået en god forståelse for at agere korrekt i forskellige situationer.