Gå til hoved indhold

Lærer

Som lærer i folkeskolen klæder du børn og unge på til verden. På uddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning.
  • Professionsbachelor

  • 4 år

  • Aalborg og Hjørring

  • Studiestart i august: Aalborg og Hjørring

  • Studiestart i januar: Hjørring

Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og videreuddannelse som lærer.

Med en læreruddannelse bliver du ekspert i undervisning. Den viden og de kvalifikationer, du får i løbet af studiet, kan du bruge som underviser mange steder.

Her kan du fx arbejde, når du er færdiguddannet

Andre karrieremuligheder, herunder efteruddannelse

Med en læreruddannelse har du mulighed for at efteruddannelse på forskellige niveauer og for egentlig videreuddannelse på master- eller kandidatniveau.

Du kan efteruddanne dig til fx skolebibliotekar, skoleleder, praktiklærer eller uddannelses- og erhvervsvejleder. Du kan også supplere din uddannelse med ekstra linjefag eller forskellige former for videregående uddannelse.

Ekstra undervisningsfag

Når du er færdiguddannet, kan du udbygge din læreruddannelse med ekstra undervisningsfag, hvis du får lyst til at undervise i flere fag.

Uddannelses- og erhvervsvejleder

Ønsker du at vejlede folkeskoleelever og unge om valg af uddannelse og job, kan du tage diplomuddannelsen i uddannelses- og erhvervsvejledning og få arbejde ved eksempelvis Ungdommens Uddannelsesvejledning, hvor du bl.a. arbejder med uddannelsesplaner, brobygning og praktik. Uddannelsen udbydes flere steder i landet.

Diplomuddannelse i skoleledelse

Hvis du har lyst til at blive skoleleder eller inspektør og bl.a. arbejde med strategisk kvalitetsudvikling i eller af skolen, med evaluering og med at lede og motivere medarbejdere, kan du videreuddanne dig inden for skoleledelse.

Kontakt UCN act2learn på tlf. 72 69 90 00 eller act2learn@ucn.dk for at høre mere.

Pædagogisk diplomuddannelse

Du kan specialisere dig inden for en lang række områder, fx: læsning og skrivning, dansk som andetsprog, kost, ernæring og sundhed, naturfagsvejleder, billedkunst og æstetik, matematikvejleder, medier og kommunikation, projektledelse og organisationsudvikling, socialpsykiatri, ungdomspædagogik og meget mere.

Videreuddannelse på kandidatniveau

På universiteterne har du flere muligheder for at uddanne dig på master og kandidatniveau inden for det pædagogiske område. Du kan fx læse videre indenfor områderne didaktik, psykologi, pædagogik, læreprocesser og børne- og ungdomskultur, men der er også andre muligheder. Dette kan f.eks. foregå på DPU.

Som eksempler på kandidatoverbygninger kan nævnes:

  • It, læring og organisatorisk omstilling (AAU)
  • Læring og forandringsprocesser (AAU)
  • Pædagogisk psykologi (AU)
  • Kandidatuddannelsen i Dansk didaktik (AU)
  • Kandidatuddannelsen i Matematik didaktik (AU)

Går du med iværksætterdrømme?

Start din egen virksomhed under studiet og bliv din egen arbejdsgiver.

På UCN får du inspiration, råd og hjælp til at udvikle dine egne forretningsidéer – uanset hvor langt du er i processen. Vores innovationsmiljø Next Step tilbyder flere forskellige forløb, som både kan følges online og i Innovationshuset i Aalborg.