Gå til hoved indhold

Meritlærer

Uddan dig til lærer på kortere tid, hvis du allerede har en anden uddannelse og drømmer om at skifte retning. Du kan læse online og få det til at passe ind i din hverdag.
  • Professionsbachelor med merit

  • 3-6 år

  • Hjørring og online / delvist online

  • Studiestart i september og februar

Brug alt det, du allerede kan til at gøre en forskel for børn og unge

Alt det du har med i bagagen af uddannelse, livserfaring og perspektiv kan bidrage med noget fantastisk værdifuldt som mentor og rollemodel for børn og unge.

De år vi går i skole gør en enorm forskel for, hvem vi bliver, og hvilke muligheder vi får i livet både fagligt og socialt. Derfor er det vigtigt med dygtige lærere og trygge voksne rollemodeller, der kan vise vejen. Der er derfor heller ingen spildte kræfter i et sporskifte til lærer. Med din erfaring står du stærkere som vejviser. Og med din erfaring får du merit, og får som minimum forkortet uddannelsen til lærer med et helt år.

Du kan læse meritlærer online

Du kan læse meritlæreruddannelsen online eller følge et hold på campus i dagtimerne. Hvis du læser online, er der intet krav om fysisk fremmøde, og du bestemmer selv hvor og hvornår, det passer ind i din hverdag. Det betyder også, at du kan læse uddannelsen, uanset hvor du bor i Danmark eller udlandet.

Planlæg så det passer til dig og dit liv

På meritlæreruddannelsen får du en personlig studieplan, der passer til din livssituation. Du kan vælge at læse på fuld tid, så du med din merit bliver færdig et år hurtigere end på den ordinære læreruddannelse. Du kan også vælge en lavere studieintensitet og læse på deltid, så du f.eks. kan læse ved siden af et arbejde. Det kan også være, du vil læse på lavere blus i en periode, hvor der er noget andet i dit privat- eller arbejdsliv, der kræver din opmærksomhed. Det eneste krav er, at du skal være færdig, inden der er gået seks år.

Del din passion i et af dine egne yndlingsfag

Hvad vil du undervise i? På meritlæreruddannelsen vælger du to fag, du vil kunne undervise i. Du får muligheden for at blive ekspert og nørde i dybden med fagene og samtidig give din passion videre. På uddannelsen lærer du nemlig også alt om, hvordan du motiverer, inspirerer og underviser i dine fag på en fed måde.

Nye fag

Gør en forskel for de mest udsatte elever

I stedet for et klassisk undervisningsfag kan du som noget nyt vælge at specialisere dig i dansk som andetsprog eller specialpædagogik, hvor du får mulighed for at gøre en forskel for de mest udsatte elever i skolen. 

Lær alt om, hvordan du hjælper nyankomne til den danske folkeskole eller elever med udsathed som f.eks. funktionsnedsættelser, diagnoser eller ord- og talblindhed.

Få dækket din deltagerbetaling med op til 10.000 kr. om året

Søg midler i Omstillingsfonden, der har til formål at give medarbejdere på arbejdsmarkedet bedre mulighed for efter- og videreuddannelse. Du skal leve op til tre kriterier for at søge i fonden, og pengene uddeles efter "først til mølle"-princippet.