Hvad er en professionsbachelor eller en erhvervsakademi-uddannelse?


Forstå uddannelsesniveauerne - og hvad du kan med dem!


 

Det vigtigste du skal vide:

Med alle uddannelser fra en professionshøjskole kan du gå direkte ud og varetage det job, du bliver uddannet til.


Det kan du, fordi du får masser af erfaring. Allerede imens du uddanner dig.


Vores uddannelser er skabt i samarbejde med vigtige kerneprofessioner og erhverv, der efterspørger dig og vores uddannelser.


F.eks. sygehuse, skoler, banker, IT- eller byggebranchen.

 

 

 


Hvad er en professionsbachelor?

En professionsbachelor er en mellemlang videregående uddannelse på 3-4 år. Det er en bachelor fra en professionshøjskole - ligesom du kan læse en bachelor på et universitet.

Hvad kan jeg med den?
Du kan gå direkte ud og få job i den profession, du har valgt. Du er ikke "tvunget til" at læse videre på en kandidat eller master, som du typisk er med andre bachelorer - men det er vigtigt, du ved, at det også ofte er en mulighed at læse videre.


Hvad er en erhvervsakademiuddannelse?

En erhvervsakademiuddannelse er en kort videregående uddannelse på 2-2,5 år. Den kan læses på et erhvervsakademi eller på en professionshøjskole.

Hvad kan jeg med den?
Du kan med en kort uddannelse gå ud og få et job allerede efter et par år i det erhverv, du har valgt. Hvis du vil, kan du også læse videre på en overbygning og blive professionsbachelor. Med det samme. Eller senere i livet, når det passer ind.


Hvad er en overbygning på en erhvervsakademiuddannelse?

En overbygning gør din erhvervsakademiuddannelse til en professionsbachelor på 1,5 år ekstra. Du kan stile efter en bestemt overbygning med det samme. Du kan finde ud af det undervejs i din uddannelse. Eller du kan vende tilbage og læse videre senere i livet.

Hvad kan jeg med den?
Du opnår niveauet og titlen professionsbachelor. Du får et højere uddannelsesniveau og mulighed for en anden og ny retning i dit arbejdsliv.

Se mulige overbygninger

Model over uddannelsesniveauer