Vil du være med til at redde menneskeliv? Og ved hjælp af højteknologisk udstyr se det, andre ikke ser?

Som radiograf arbejder du med billedoptagelser og behandling af kroppens knogler og organer, enten når et menneske skal undersøges for sygdomme, eller når et menneske har behov for en bestemt type af behandling. Radiografer arbejder primært på de offentlige sygehuses billeddiagnostiske, stråleterapeutiske og  nuklearmedicinske afdelinger.

Arbejdet som radiograf kombinerer både det teknologiske (arbejde med apparatur, billeddannelse, bearbejdning af billeder og behandling) og patientkontakt, hvor omsorg, respekt og indlevelse er vigtige egenskaber.

På uddannelsen lærer du blandt andet at anvende det højteknologiske udstyr, der benyttes i arbejdet som radiograf, ligesom du lærer om sygdomstegn og behandling. Du bliver klædt på til at skabe tryghed hos patienten og blive en vigtig brik i et sundhedsfagligt team.

UCN-adresse
Aalborg: Selma Lagerløfs Vej 2

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

Halvdelen af studietiden

Studiestart

September og februar


Åbent Hus i november  📌

På UCN's uddannelser i Aalborg/Hjørring (9/11) og Thisted (7/11).

Læs mere

Tilmeld dig her 🔔


Har du spørgsmål?

Før du søger, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i adgangskravene og vilkårene for optagelse. Få mere at vide om uddannelsen ved vores studievejledere. En samtale med en studievejleder kan være godt givet ud, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse, om adgangskrav og ansøgning – f.eks. om du skal søge via kvote 1 eller kvote 2, og hvad uddannelserne lægger vægt på i kvote 2. 

Læs om optagelse

En studerende fortæller

"Når jeg anbefaler radiografuddannelsen til andre, så forklarer jeg hvor fedt det er, at uddannelsen er en blanding af både omsorg og teknik. Og at halvdelen af uddannelsen foregår i praksis."

Frederikke Krogstrup Lildal

Læs interview

Oplev verden


Grib chancen og oplev verden, mens du studerer. På radiografuddannelsen kan du f.eks. vælge at tage et praktikforløb i udlandet eller et teoretisk studieophold på et udenlandsk universitet.

Studievejledning

Jens Kristian Vejle-Sørensen
Studievejleder
Lokale 1.2.251
Tlf. 72 69 10 33
krv@ucn.dk