Gå til hoved indhold

Hvilke arbejdsopgaver har du?

Afdelingen har for nylig omorganiseret opgaverne, og min rolle er blevet integreret i denne omstrukturering. Hver SAK/lægesekretær har fået tildelt et primært fagområde, og for mit vedkommende er det degenerative rygsygdomme, specialiseret og endoskopisk kirurgi.

Derudover har jeg et sekundært område, hvor jeg skal kunne træde til som afløser under ferie og lignende. Der forventes også, at vi alle kan hjælpe til på sengeafdelingen og udføre administrative opgaver i forbindelse med patienternes indlæggelse og udskrivelse.

Hver dag består en del af arbejdet i at skrive bl.a. journalnotater, patientbreve og korrespondancer til tværfaglige sektorer, som er blevet dikteret af læger eller sygeplejersker. Jeg har hovedsageligt arbejdet i ambulatoriet, hvor en væsentlig del af opgaven er at besvare telefonen.

Patienterne ringer ind med en bred vifte af problemstillinger og spørgsmål, hvilket giver mig en god mulighed for at blive fortrolig med mange af ambulatoriets arbejdsgange og samarbejdet med sygeplejerskerne. 

Hvad er du glad for ved jobbet?

Det giver mig stor arbejdsglæde at være en del af et team, hvor vi er professionelle, har faglig stolthed og arbejder med respekt for patienternes tid og behandling, samtidig med at vi udnytter afdelingens ressourcer optimalt.

Jeg sætter stor pris på, at der er fokus på at mødes til arrangementer på tværs af faggrupper. Og så ser jeg frem til at få fuldt overblik over opgaverne, så jeg kan bidrage med de kompetencer, min uddannelse har givet mig, og som jeg er overbevist om vil styrke teamets samlede præstation.

Hvordan har uddannelsen forberedt dig?

Den teoretiske del af mit studie på UCN i Aalborg har udstyret mig med værktøjer, der gør det muligt for mig at bidrage til en effektiv håndtering af patienter, både i ambulatoriet og på tværs af forskellige sektorer. Desuden har jeg opnået kompetencer til at navigere i og overholde de juridiske aspekter vedrørende patienters rettigheder, herunder betydningen af korrekt dataregistrering.

Undervisningen har generelt givet mig et solidt grundlag for at møde patienter med forståelse for deres sygdom, baseret på min viden om både sygdomsforløb, og hvordan komorbiditet kan påvirke behandlingen. Jeg er også blevet bevidst om vigtigheden af at informere patienterne om deres behandlingsmuligheder og sikre, at de i samarbejde med lægen træffer beslutningen om, hvilken behandling der er mest hensigtsmæssig for den enkelte.

Uddannelsen har også givet mig indsigt i, hvordan forandringer opleves forskelligt fra person til person, hvilket jeg mener vil være relevant i fremtiden inden for sundhedsvæsenet.

Gennem mine to praktikophold har jeg fået bekræftet, at jeg har valgt den rigtige uddannelse. Jeg er blevet mødt af lægesekretærer, der både er meget engagerede i at lære fra sig og nysgerrige på, hvad uddannelsen indeholder og kan bidrage med. Udfordringen ligger i at få disse færdigheder implementeret i en travl hverdag, der er under forandring.