Gå til hoved indhold

Sygeplejerske

Sygeplejerskeuddannelsen tager 3½ år og åbner op for mange muligheder indenfor sundhedssektoren, hvor du arbejder med patientkontakt, behandling og pleje.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg, Hjørring og Thisted

  • Studiestart i september: Aalborg, Hjørring og Thisted

  • Studiestart i februar: Aalborg og Hjørring

Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som sygeplejerske.

Med en professionsbachelor i sygepleje har du mange jobmuligheder både i Danmark og i udlandet. De fleste får job i den offentlige sektor, men der er også muligheder inden for den private. I nogle jobs er arbejdstiden 8.00-16.00, mens der i andre dele af sygehusvæsnet er aften-, natte- og weekendvagter.

Der er stor efterspørgsel på sygeplejersker. Især i yderområderne i Danmark er tendensen, at UCN's dimittender kommer hurtigt i job.

Jobmulighederne er mange

Herunder får du et lille indblik i mangfoldigheden af jobmuligheder.

Alumnenetværk

Bliv medlem af alumnenetværket, der er et netværk for tidligere studerende på sygeplejerskeuddannelsen i Aalborg. Gennem nyhedsbrevet vil du blive orienteret om, hvad der foregår på uddannelsen og få invitationer til arrangementer på uddannelsen og på UCN.

Skriv en mail til lmj@ucn.dk med dit navn og mailadresse, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Videreuddannelse på kandidatniveau

Vi anbefaler altid, at du undersøger dine muligheder på www.ug.dk og kontakter den pågældende kandidatuddannelse for at afklare dine muligheder. Du er også velkommen i studievejledningen på UCN.

En professionsbachelor i sygepleje (sygeplejerske) giver dig mulighed for at søge om optagelse på forskellige kandidatoverbygninger. Om du bliver optaget, afgøres altid af institutionen du søger hos. Som eksempler kan nævnes:

  • Klinisk videnskab og teknologi (AAU)
  • Læring og forandringsprocesser (AU)
  • Kandidat i sygepleje (AU)
  • Sundhedsfaglig kandidatuddannelse (AU)

Går du med iværksætterdrømme?

Start din egen virksomhed under studiet og bliv din egen arbejdsgiver.

På UCN får du inspiration, råd og hjælp til at udvikle dine egne forretningsidéer – uanset hvor langt du er i processen. Vores innovationsmiljø Next Step tilbyder flere forskellige forløb, som både kan følges online og i Innovationshuset i Aalborg.