Gå til hoved indhold

Sygeplejerske

Sygeplejerskeuddannelsen tager 3½ år og åbner op for mange muligheder indenfor sundhedssektoren, hvor du arbejder med patientkontakt, behandling og pleje.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg, Hjørring og Thisted

  • Studiestart i september: Aalborg, Hjørring og Thisted

  • Studiestart i februar: Aalborg og Hjørring

Praktik

Praktikken er et centralt element på UCN og i uddannelse i virkeligheden.

På sygeplejerskeuddannelsen vil du komme til at kende praktik som klinisk uddannelse. Du kommer i klinisk uddannelse på hvert semester, og det er forskelligt fra semester til semester, hvor meget den kliniske uddannelse fylder. På 1. semester er du f.eks. i klinisk uddannelse i tre uger, mens du på 6. semester ikke har teoretisk undervisning, men udelukkende er i klinisk uddannelse.

Du vil i løbet af uddannelsen komme i klinisk uddannelse indenfor både somatik, psykiatri og hjemmesygepleje.

Når du er i klinisk uddannelse, arbejder du efter en vagtplan, og du skal være forberedt på, at du kan komme til at arbejde i skiftende vagter.

Du er garanteret et klinisk uddannelsessted

Alle studerende på uddannelsen er garanteret et klinisk uddannelsessted, og der er en klinisk koordinator, der vil hjælpe dig. Uddannelsen har en række kliniske uddannelsessteder til rådighed, og de skal fordeles mellem dig og dine medstuderende. Derfor kan du heller ikke være sikker på, at du får netop det kliniske uddannelsessted med det speciale, du helst vil have, eller at stedet ligger tæt på din bopæl. Du kan dog være sikker på, at alle kliniske uddannelsessteder kan give dig lærerige oplevelser og faglig udvikling.

Den kliniske koordinator kan tage særlige hensyn

Der kan i visse tilfælde tages særlige hensyn til dig som studerende ved tildeling af klinisk uddannelsessted. Det kan fx være, hvis du har børn under 3 år, eller hvis du har en sygdom, der kræver hyppig konsultation.

Du får en vejleder under den kliniske uddannelse

Når du er i klinisk uddannelse, vil du få tilknyttet en klinisk vejleder, der er sygeplejerske, og som tilrettelægger dit læringsforløb i samarbejde med dig. Den kliniske vejleder har en koordinerende rolle, og du vil også komme til at følge andre sygeplejersker eller studerende på afdelingen end netop din vejleder.

Tag din praktik i udlandet

Din praktik behøves ikke foregå i Danmark! Brug praktikperioden til at udforske verden, dit fagområde eller branche og bliv klogere på både dig selv og på andre kulturer. UCN's praksisnære studier gør det nemt at tilbyde virksomheder konkret værdi, da du kommer med redskaber og metoder, som branchen kan bruge i dagligdagen.