Gå til hoved indhold

Der ligger meget arbejde i at skabe et bæredygtigt resort med god medarbejdertrivsel. Det lærte Nichlas Midholm Eriksen, da han under sin uddannelse til Service- og oplevelsesøkonom tilbragte 13 uger i praktik hos HimmerLand, som er et resort med tilhørende tre restauranter.

I praktikken var han blandt andet med til at udarbejde virksomhedens arbejdspladsvurdering (APV) og medarbejdertrivselsundersøgelse. På baggrund af undersøgelsernes resultater kom Nichlas også med anbefalinger til, hvordan HimmerLand kunne forbedre trivslen blandt deres medarbejdere.

”Det er vigtigt at undersøgelserne er udformet rigtigt, så vi får så mange indsigter som muligt fra medarbejderne. Det er deres svar, der gør, at vi kan forbedre arbejdsmiljøet, så de kan gå glade på arbejde og ikke føle sig stressede.”

Nichlas Midholm Eriksen

Studerende på international hospitality management

Kampen om svanemærket

Da Michelle Møller Jensen startede som ny bæredygtighedskoordinator på resortet, fik Nichlas for alvor indblik i resortets bæredygtighedsinitiativer. Ét af dem var projektet om at få HimmerLand certificeret med Svanemærket.

Processen med at blive certificeret var allerede begyndt inden Michelle startede i virksomheden. I den periode havde Nichlas overværet den tidligere koordinators arbejde. For at hjælpe den nye koordinator i gang med opgaven fik han derfor ansvar for at skabe et overblik over miljømærkets krav og for at opsætte resortets data på forbrug og indkøb.

”For at blive certificeret med Svanemærket skulle vi bearbejde en masse bilag og data. Her kom det mig virkelig til gode, at vi har arbejdet meget med metode på studiet.”

Nichlas Midholm Eriksen

Studerende på international hospitality management

Det var en krævende proces, da svanemærket er en af verdens skrappeste miljømærker, men den 9. februar 2023 kunne Michelle og Nichlas endelig hejse sejrsflaget. Nu kunne de nemlig kalde Himmerland for et Svanemærket resort.

Teori om ledelse kan drive bæredygtighed

Foruden erfaringer med metode fik Nichlas også gavn af de ledelsesteorier, som han havde lært i løbet af sin uddannelse. Initiativer om bæredygtighed påvirker nemlig ofte medarbejdernes arbejdsrutiner. Derfor skal han kunne sætte sig i medarbejdernes sted og hjælpe dem til at inkorporere det i deres opgaver.

Han brugte for eksempel teorien om situationsbestemt ledelse, når han sammen med kollegaer skulle overbevise medarbejdere og ledere om, hvorfor og hvordan de skal arbejde med bæredygtighed i deres afdeling. Teorien gjorde ham i stand til løbende at ændre sin tilgang efter medarbejdernes engagement og forståelse for emnet.

Da praktikken sluttede, fortsatte Nichlas som studentermedhjælper i HimmerLands HR-afdeling - både gennem resten af uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom og nu hvor han studerer international hospitality management. Han indrømmer dog, at en karriere indenfor HR ikke er drømmescenariet.

”Jeg vil gerne arbejde som leder på et hotel, hvor jeg får ansvar for medarbejdere. Det er HR jo en stor del af, så praktikken hos HimmerLand var en god mulighed for at få erfaringer, som jeg ellers ikke kunne have fået.”

Nichlas Midholm Eriksen

Studerende på international hospitality management