Metoder i socialt arbejde med udsatte børn og unge – Specialbørnehjemmene
Som fagperson på det sociale faglige område skal du håndtere komplekse problemstillinger, og dette modul lærer dig på at tackle disse situationer igennem valg af relevante metodiske tilgange i dit arbejde.
En opdateret viden om metoder, og hvordan de anvendes i praksis, giver dig en større værktøjskasse i dit arbejde og skaber samtidig base for et velfungerende tværfagligt samarbejde.
Modulet kan tages som selvstændig efteruddannelse eller indgå som en del af Den sociale diplomuddannelse. Modulet er et retningsbestemt valgmodul, der indgår i retningen Børn og unge.
Arbejder du på Specialbørnehjemmene i Region Nordjylland?
Så får du modulet betalt af Social- og Boligstyrelsen!
Social- og Boligstyrelsen har afsat midler til betaling af deltagergebyret for efteruddannelse af personale på Specialbørnehjemmene i Region Nordjylland. Der er i alt 21 pladser.
Vigtigt i forbindelse med tilmelding
Når tilmeldingen fører dig ind på nemStudie, skal du under betalingsmetode vælge "min arbejdsgiver betaler" (selvom moduler er gratis) og uploade et dokument med EAN-nummer eller CVR-nummer på din arbejdsgiver.
Hvem henvender forløbet sig til?
Modulet er skræddersyet til medarbejdere på Specialbørnehjemmene i Region Nordjylland.
Fagligt indhold
Modulet sætter bl.a. fokus på:
- Metodebegreber og generel metodeforståelse i socialt arbejde på børne- og ungeområdet
- Udvalgte metoder i relation til forebyggelse, undersøgelse, inddragelse, forældresamarbejde, tværfagligt samarbejde og intervention i arbejdet med udsatte børn, unge og familier
- Valg og fravalg af metoder i socialt arbejde
Hvad får du ud af modulet?
Med dette modul bliver du i stand til at:
- Anvende udvalgte metoder i arbejdet med udsatte børn, unge og familier
- Vurdere børn, unge og familiers situation med henblik på valg af metode i indsatsen
- Begrunde dit valg af metode i relation til familier, netværk og samarbejdspartnere
- Udvikle egen praksis med udvælgelse af og anvendelse af metoder i arbejdet med udsatte børn, unge og familier
Hvordan arbejder vi på modulet?
Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.
Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.