Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den pædagogiske diplomuddannelse

Har du et ønske om at kvalificere din viden om vejledningsmetoder og -processer og om hvordan du som faglig vejleder kan medvirke til at udvikle en læringsorienteret kultur inden for dit fagområde, så er dette modul noget for dig.

Hvad får du ud af modulet?

På dette modul får du viden om praksislæringsteori, procesledelse, vejledningsteori og -metode samt forskellige evalueringsmetoder. Du opnår færdigheder i at begrunde, rammesætte, lede og evaluere kollegiale udviklingsprocesser og i at anvende forskellige vejledningsmetoder og procesværktøjer i praksis.

Efter endt modul vil du være kvalificeret til at kunne lede og facilitere samtaler og læreprocesser i forskellige kollegiale fora med henblik på udvikling af en læringsorienteret og refleksiv faglig kultur.

Vejlederfunktionen ses i denne sammenhæng som ledelse af samarbejdende og samskabende processer.

Hvad arbejder vi med på modulet?

På modulet arbejder vi med teoretisk og forskningsbaseret viden om praksislæring og institutionskultur. Vi sætter fokus på procesledelse ved bl.a. at beskæftige os med positioner, tilgange og design af processer, herunder teori og metode om kommunikative tilgange.

Du præsenteres i undervisningen for henholdsvis vejledningsteori og -metode samt evalueringsteori og -metode, så du bliver klædt på til at kunne indgå i en vejledende funktion overfor kolleger.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.

Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Tina Bülow Pedersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
TBP@ucn.dk
Telefon:
72691722

Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring

Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer. 

Udkommer 2-4 gange om året.