Praktikvejledning for socialrådgivere
Praktikvejlederen spiller en vigtig rolle i de studerendes faglige og personlige udvikling gennem praktikken. På modulet, Praktikvejledning for socialrådgivere, bliver du klædt på til rollen som praktikvejleder på socialrådgiveruddannelsen.
Modulet kan tages som selvstændig efter- og videreuddannelse eller indgå som valgfrit modul på Den sociale diplomuddannelse.
"Det har virkelig givet mig mange gode værktøjer især i forhold til struktur og forventningsafstemning ved vejlednings-samtaler og forbesøg inden praktikken".
Christina Bro Mortensen
Beskæftigelseskonsulent, Jobcenter MariagerfjordLæs Christinas historie.
Hvad får du ud af modulet?
Modulet giver dig indsigt i socialrådgiverprofessionen og dens organisatoriske kontekst. Du får forståelse for, hvordan den historiske, politiske og samfundsmæssige kontekst rammesætter socialrådgiverens arbejdsfelt.
Du lærer om vejlednings- og læreprocesser, og du bliver klogere på, hvordan du skelner mellem læring og vejledning. Du får redskaber til at udvikle, planlægge, gennemføre og evaluere et praktikforløb og kompetencer til at give metodisk velfunderet vejledning og sparring
Fagligt indhold
I løbet af uddannelsen beskæftiger du dig med:
- Socialrådgiveruddannelsens kontekst
- Krav til praktikvejlederen
- Teorier om vejlednings- og læringsprocesser
- Metoder og didaktiske redskaber i vejledningsprocessen
- Tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af vejledning
- Motivation, modstand og udfordringer i praksis
- Kommunikation, positioner og facilitering
- Multiteoretiske tilgange til vejledning
Hvem henvender forløbet sig til?
Dig der arbejder som praktikvejleder for studerende på socialrådgiveruddannelsen eller har et ønske om at komme til det.
Hvordan arbejder vi på modulet?
Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.
Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.