Gå til hoved indhold

Øvrig uddannelse

LP-modellen

LP-modellen er en pædagogisk analysemodel, hvor resultaterne baserer sig på forskning i forståelse af læringsmiljøets betydning for børn og unges trivsel, udvikling og læring.

Denne forskning er anvendt direkte i modeludviklingen. LP-modellen platform findes i systemteorierne, og er således et svar på de pædagogiske konsekvenser, der kan uddrages af den senere tids forskning i læringsmiljøets betydning for børn og unges udvikling, trivsel, motivation og læring.

LP-modellen har til formål at opnå en utvetydig forståelse af de faktorer, som udløser, påvirker og opretholder adfærds-, trivsels- og læringsproblemer i dagtilbuddet, skolen, fritidstilbuddet eller i erhvervsskolen.

Systematisk anvendelse af analysemodellen

Gennem systematisk anvendelse af analysemodellen kan dagtilbud, fritidstilbud, skoler og erhvervsskoler opnå en række positive virkninger:

LP-modellen skal anvendes systematisk over tid. Der lægges vægt på, at pædagogiske medarbejdere skal have fokus på interaktionen mellem barnet/den unge og omgivelserne, og sammen med dette også se kritisk på egen praksis i hverdagen. Modellen indeholder dog ikke metoder, der beskriver, hvordan de pædagogiske medarbejdere skal takle de enkelte udfordringer i hverdagen.

LP–modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl fra SePU i Hedmark, Norge. UCNact2learn, Nordjylland står bag etableringen af modellen i Danmark.

Forskning

I forbindelse med LP-modellen i Norge og Danmark er der skrevet en række artikler og forsknings- og evalueringsrapporter. Du finder materialet her:

Forløb, moduler og materiale

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for uddannelsen. Du er velkommen til at sende en mail til studiesekretæren, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer. 

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Få vejledning og mere at vide

Jette Agerbo Maksten

Lektor

Ann Dyreborg Reichstein

Administrativ medarbejder

E-mail:
ADR@ucn.dk
Telefon:
72690402