Gå til hoved indhold
Akademimodul
Akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration

På uddannelsesforløbet Analyse og metoder bliver du klogere på, hvilke analyser og metoder, du kan bruge, når du arbejder med dataindsamling og -bearbejdning.

Modulet stiller skarpt på den samlede proces – hvordan udarbejder man et design for en undersøgelse, hvordan indsamler man data, hvordan validerer og fortolker man data, og hvordan formidler man resultaterne?

Modulet kan tages som selvstændig efteruddannelse eller som en del af akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration

Hvad får du ud af modulet?

Med dine nye kompetencer kan du arbejde med dataindsamling og -analyse i forskellige kontekster – både i forhold til undersøgelse af eksisterende arbejdsgange og i forbindelse med nye udviklingsprojekter. Du kan arbejde med anerkendte metoder som fx spørgeskemaer og interviews, og du kan analysere, validere og afrapportere resultaterne til kollegaer og ledelse.

Hvem henvender forløbet sig til?

​​Modulet er andet grundmodul på akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration og således grundlæggende viden for dig, der ønsker at følge hele uddannelsen.

Modulet er desuden relevant for dig, der ønsker at få en forståelse for arbejdet med bearbejdning og analyse af data. Du er måske ansat i en funktion i den offentlige administration, hvor indsamling og vurdering af data er en del af hverdagen, eller du ønsker generelt at få flere værktøjer til at kunne analysere og vurdere en given problemstilling på et kvalificeret grundlag i en offentlig administration. Med modulet får du nemlig en masse relevante værktøjer til den generelle opgaveløsning i en offentlig forvaltning.

Fagligt indhold

Forløbet giver dig en grundig introduktion til anerkendte metoder i forbindelse med dataindsamling og analyse.

I løbet af modulet beskæftiger du dig med:

  • Problemformulering og metodevalg
  • Interessentanalyse
  • Indsamling, bearbejdelse og analyse af både kvantitative og kvalitative data
  • Spørgeskemaer, interviews og observation
  • Dataanalyse og kildekritik
  • Rapportskrivning og konklusioner
  • Formidling og kommunikation

Hvordan arbejder vi på modulet?

Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.

Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Camilla Brogaard Hansen

Administrativ medarbejder

E-mail:
cah@ucn.dk
Telefon:
72690409

Jette Andreasen

Studievejleder

Åben studievejledning tirsdag og torsdag kl. 9.00-15.00.

Få seneste nyt fra UCN act2learn Ledelse og Organisation

Nyhedsbrevet byder på overblik over aktuelle moduler og kurser, ligesom du bliver præsenteret for gode råd til dit arbejde og kan læse om andre kursister og studerendes erfaringer med at tage uddannelse hos UCN act2larn inden for ledelse og organisation.

Nyhedsbrevet udkommer 4-6 gange om året.