Gå til hoved indhold

Jeg arbejdede i forvejen som guide i Aalborg Zoo, og tog derfor fat i min chef for at høre, om der var mulighed for at komme i praktik. Egentlig tog de ikke praktikanter ind i arrangementsafdelingen, men da jeg igennem min tid som guide havde fået et godt kendskab til Zoo samt tilegnet mig en række kompetencer, oprettede de en praktikplads til mig.

Jeg er kommet i praktik hos den arrangementsansvarlige i Zoo, så mit arbejdsområde er primært indenfor planlægning og afvikling af arrangementer, herunder idégenerering og konceptudvikling.

Jeg sidder bl.a. med arrangementskalenderen for 2018, hvori alle de større ferier og arrangementer planlægges. Herunder har jeg f.eks. arbejdet med en tredages Zooskole for børn i efterårsferien, hvor jeg er med hele vejen rundt. Fra idégenerering og planlægning i opstartsfasen til afvikling af skolen og bagefter evaluering heraf. Det at være en del af hele processen er meget lærerig, da man får et godt indblik i alle arrangementets faser i praksis.

Udover arrangementsdelen udarbejder jeg også formidlingsmateriale til haven, har undervisning i skoletjenesten samt hjælper til ved andet forfaldende arbejde. Zoo er en utrolig spændende arbejdsplads, hvor ingen dage er ens. Jeg føler de ting, jeg laver her, falder godt i tråd med uddannelsen som Natur- og kulturformidler. Et kreativt arbejde hvor innovation, kommunikation, planlægning og formidling i praksis spiller en væsentlig rolle. Alle fire ting er noget vi undervises i på uddannelsen i Hjørring, og det er for mig et godt bud på, hvad man som Natur- og kulturformidler kan komme ud i.