Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som bygningskonstruktør.

Uddannelsen til bygningskonstruktør giver dig et godt afsæt til at arbejde på flere forskellige niveauer i virksomheder og organisationer i byggesektoren eller i tilknytning til denne - afhængig af dine egne ambitioner og kompetencer.

Hvad arbejder du med?

Som bygningskonstruktør kan du gå flere veje, da du får en bred profil. Her er tre eksempler på karriereveje fra det virkelige liv.

Kenneth styrer digitale byggedata

Kenneth er IKT / BIM ansvarlig i et arkitektfirma. BIM står for ”building information modeling”. Det vil sige modellen man bruger til styre alle informationer om et konkret byggeri.

Hans rolle er at have fingeren på pulsen, hvad angår det digitale aspekt af firmaets projekter. Oftest drejer det sig om rådgivning til bygherrer og samarbejdspartnere eller vejledning til sine kollegaer om, hvordan den digitale strategi skal eksekveres på projekterne.

Kenneth har også en anden titel – han er afdelingsleder i firmaets udviklingsafdeling. Her arbejder han og kollegerne bl.a. med udvikling af nye arbejdsmetoder og test af nye programmer. De hjælper også andre virksomheder i Danmark inden for BIM og Passivhus viden.

Nikolaj beregner huse i Australien

Nikolaj fik efter uddannelsen job i Melbourne, Australien som Production Estimator i et stort typehusfirma.

Jobbet går ud på at “regne” et hus om ugen. Nikolaj får udleveret tegninger, specifikationer og kontrakten, og så beregner han alle mængder og materialer, og fører dem ind i et program.

Når det er gjort, sendes alle informationer ud til leverandører og håndværkere, så arbejdet kan gå i gang.

Martin bringer forskellige faggrupper i spil

Martin er ansat i et stort ejendomsselskab. Hans primære opgaver er at være projektleder på drift- og vedligeholdelsesopgaver samt ombygningsprojekter, udarbejde vedligeholdelsesbudgetter, registrere fremtidige vedligeholdelsesopgaver, håndtere forsikringssager og afholde fraflytningssyn.

Martin er også ansvarlig for at sikre, at diverse vedligeholdelsesopgaver løses tilfredsstillende. I den forbindelse er det væsentligt, at han ved, hvilke faggrupper der skal bringes i spil og på hvilket tidspunkt, og at han kan gå i dialog med rådgivere og entreprenører.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Projektleder/-koordinator i entreprenørfirma
  • Projekterende i arkitekt-/entreprenørfirma
  • Projektleder i produktionsvirksomhed
  • Byggesagkyndig
  • Arbejdsmiljøkoordinator 

Læs videre på kandidat-niveau

Bygningskonstruktører opfylder adgangskravet på følgende kandidatuddannelser:

OBS: Liste opdateret januar 2021. Optagelse på andre institutioner kræver, at du retter kontakt til studievejledningen på den relevante uddannelse med henblik på afklaring af de aktuelle forhold og mulighed for optagelse.

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Tag en overbygning i udlandet

Du kan vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Vi anbefaler, at du altid undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder, hvis du drømmer om at læse en bestemt overbygning. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos studievejledningen.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Bjarne Sørensen
Studievejleder

Tlf. 72 69 15 04
bjs@ucn.dk