Kan du lide kundekontakt og salg? Og drømmer du om en karriere indenfor den finansielle sektor?

Finansøkonomuddannelsen er en to-årig uddannelse, som giver et bredt fundament i forhold til at varetage opgaver i finansielle virksomheder. Mange finansøkonomer får job i pengeinstitutter som privatrådgivere eller erhvervsrådgivere. Andre får ansættelse hos ejendomsmæglere, forsikringsselskaber eller ejendomsadministrationsselskaber.

På uddannelsen lærer du om mange aspekter af det finansielle marked, og du får en grundlæggende forståelse for økonomiske forhold og sammenhænge. Du lærer også at kommunikere og opbygge salgssamtaler, der er en vigtig del af opgavevaretagelsen i finansielle virksomheder.  

Undervejs kommer du i praktik, som ofte er vejen til første job, når du bliver færdiguddannet. Mange finansøkonomer videreuddanner sig enten med Finansiel Rådgivning eller HD 2. del. Med en finansøkonomuddannelse får du altså mulighed for at kickstarte din finanskarriere.

UCN-adresser
Thisted: Lerpyttervej 43
Aalborg: Hobrovej 85

Varighed

2 år

Sted

Thisted
Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

Ca. 3 måneder

Studiestart

September


Har du spørgsmål?

Før du søger ind, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i adgangskravene og vilkårene for optagelse. Få mere at vide om uddannelsen ved vores studievejledere. En samtale med en studievejleder kan være godt givet ud, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse, om adgangskrav og ansøgning – f.eks. om du skal søge via kvote 1 eller kvote 2, og hvad uddannelsen lægger vægt på i kvote 2.

Læs om optagelse

En studerende fortæller

"Hvis man er interesseret i den finansielle verden, og hvordan økonomiske beslutninger påvirker hverdagen, er denne uddannelse et perfekt match. Og man kommer hurtigt ud i virksomhederne og afprøver det, man har lært i praksis.”

Mads Asmussen

Læs interview

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så er der mange muligheder med en uddannelse til finansøkonom på UCN.

Studievejledning

Sara Møller Nielsen
Faglig studievejleder Aalborg

Tlf. 72 69 14 30
smn@ucn.dk
Marlene Hörfarter Hornbech
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
mhh@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Ulla Hauge Thostrup
Faglig studievejleder
Thisted
Tlf. 72 69 17 82
uht@ucn.dk